Utazási Élmények

Magyarország első számú utazós közösségi magazinja

Rövid hírek

  November 25.-én, csütörtökön két hétre  elrendelt lezárás lép ismét érvénybe Szlovákiában, ami a várakozások szerint megfékezi a negyedik hullám terjedését. 

      November 19.-én pénteken délelőtt a szövetségi kormány és a tartományi kormányzók sajtótájékoztatóján bizonyossá vált: Ausztria ismét zárlat alá kerül - az oltott és beoltatlanok számára egyaránt.

   A közeledő téli szezon előtt Thaiföld Novemberben ismét megnyitotta a hatá­rait a beoltott turisták előtt. A Thaiföldi  kormányhivatal összeállított  egy 63 országból álló lis­tát és az onnét érkezőknek engedélyezte, hogy szabadon beutazzanak az országba.  Íme a részletek: 

Ismételten kitört a Cumbre Vieja vulkán La Palma szigetén. Brutális erejű kitörése mostanáig 513 épületet  és több mint 237 hektáros területet pusztított el a Kanári-szigetekhez tartozó szigeten.

   Wolfgang Mückstein Ausztria egészségügyi minisztere és Elisabeth Köstinger turisztikai miniszter közös tájékoztatón ismertette a következő síszezonra vonatkozó ausztriai szabályokat. Bécsi tájékoztatójuk során bejelentették, hogy szigorú szabályok mellett bár, de biztosan lesz síszezon és adventi vásárok is Ausztriában.

  Elkezdődött az őszi utazási szezon, és sokan gondolkodnak egy kiruccanásban a szomszédos országok valamelyikébe. Összeállítottunk egy felsorolást ezekről az országokról, hogy miként változtatták meg a beutazási feltételeiket a  járvány negyedik hullámával összefüggésben.

  A New York szívében emelt szeptember 11 emlékművet tiszteletből állították annak a 2977 embernek, akik meghaltak a 2001. szeptember 11.-i terrortámadásokban  a World Trade Centernél, a Pennsylvania állambeli Shanksville közelében és a Pentagonban, valamint annak a hat embernek, akik a World Trade Center ellen elkövetett 1993. február 26 -i támadásban hunytak el.

  Hamarosan véget ér a nyáriasan meleg időjárás a  Kárpát-medencében, mégsem kell lemondanunk a jó időről és a tengerparti élményekről, hiszen Görögország kellemes időjárással és kellemes őszi időjárással várja továbbra is az utazókat. Íme az aktuális beutazási szabályok Görögországba a 2021 szeptemberére tervezett utazásokhoz.

   Az idei 39. Balatonátúszást új szabályok szerint bonyolítják le, mert engedélyezik a résztvevőknek a féltáv leúszását  is, újdonságként SUP-os versenyzők is indulhatnak egy külön sávban az 5,2 km-es távon

   Sajnos a globális klímaváltozással párhuzamosan egyre több tűzeset történik a mediterrán tengerpartokon is, sajnos pont akkor amikor a legtöbben töltik ott a nyári szabadságukat. Íme egy pár jó tanács, amit érdemes megfogadni tűz estén, hogy ne váljon rémálommá a nyaralás...