Utazási Élmények

Magyarország első számú utazós közösségi magazinja

Rövid hírek

Egy pár jó tanács, amit sokan figyelmen kivül hagynak mielőtt a tengerbe mennek fürödni, pedig nagy baj lehet belőle  ha nem figyelünk oda !

Ha a közeljövőben a Kanári-szigetekre érkezik nyaralni, az alábbi információk lehetnek fontosak az Ön számára. A cikket minden új információ vagy módosítás esetén frissítjük, tehát a régi frissítési dátum csak annyit jelent, hogy nem történt változás a Kanári-szigetek szabályozásában. (ez a 2021.06.08 -i állapot)


9 hónap szünet után újraindulnak a nemzetközi távolsági buszok

Közelít a nyár  és sokan gondolkoznak azon, hogy felkeresik Olaszországot, Európa kedvenc úti célját. Íme a szabályok, amelyek  szerint engedélyezik a hatóságok a beutazást ezen a nyáron:

A gyereknapot szinte mindenki ismeri, és nagyon sokan meg is tartják ezt a gyerekeknek szentelt májusi napot. A gyerekek nagy része a Karácsony és a Mikulás után talán ezt a napot várja a legjobban, mert ilyenkor számukra sokmindent megengedünk és többet is foglalkozunk velük. De vajon tudjuk-e, honnan ered ez a szokás?

Úgy néz ki, hogy ezen a nyáron sem kell lemondanunk az Adriáról, hisz Horvátország rugalmasan áll a magyarok oltási helyzetéhez és lehetővé teszi a beutazást az alábbi feltételekkel.

A pünkösdi  hosszú hétvégének általában mindenki örül, pláne ha  nyáriasan meleg az időjárás. Azt viszont jóval kevesebben ismerik,  hogy tulajdonképpen minek is köszönhetjük ezt a keresztény ünnepet? 


Íme a Konzuli Szolgálat hivatalos listája:
A Kormány 203/2021. (IV. 29.) rendeletében foglalt felhatalmazás alapján a külpolitikáért felelős miniszter megkezdte a tárgyalásokat a védettségi igazolvány külföldön történő elfogadása érdekében.

  Ezek az egészen friss, még ropogós beutazási szabályok érvényesek  május 14. éjféltől a Görögországba utazókra, a követséggel  frissen egyeztetve.  Elképzelhető, hogy vasárnap éjféltől jön még  némi javunkra váló "csinosítás" , de nagy csodákra nem lehet számítani!

  Az Oscar Gála résztvevői ebben az életben is végigvonulnak vasárnap a híres vörös szőnyegen, amikor Hollywood legkiemelkedőbb egyéniségei megérkeznek a Los Angeles-i Dolby Színházba és a másik helyszínül szolgáló art déco stílusú Union Stationhoz. Ezt az eseményt többek között a korábbi Oscar-díjasoknak, és azoknak is szervezik, akik jelöltként reménykednek a győzelemben.