Utazási Élmények

Magyarország első számú utazós közösségi magazinja

  Minden Los Angelesbe utazónak javasoljuk, hogy keresse fel a híres Hollywood Boulevard-t, amely minden évben az egyik leghíresebb filmes esemény az Oscar Gála helyszíne.
  A legelső Oscar-díjátadó ünnepséget csaknem 100 éve 1929. május 16-án rendezték meg körülbelül 270 meghívott, köztük a korszak prominens filmsztárjai, rendezői és befolyásos producerei jelenlétében. Az eseményre és az azt követő bankettre a Hollywood Boulevard egyik neves hoteljében került sor. Érdekesség, hogy a legelső  díjátadó a beszédekkel együtt is körülbelül mindössze 15 percig tartott, majd a résztvevők átvonultak a díszvacsorára.

Sipos Ágnes 


   A történelem legelső Oscar-díjazottja a német Emil Jannings színész volt, aki díj első  évében elnyerte a legjobb színészi alakítás díját két némafilmben eljátszott szerepéért ( "Utolsó parancs" -1928 valamint a "Minden hús útja"1927). Jannings díja egyáltalán nem okozott meglepetést, mert a nyerteseket már jóval korábban kihirdették. Az első nyertes film az első világháború idején játszódó  "Wings" című film volt William A. Wellmen rendezésében.


 
oscar Academy Awards Ceremonyx
 

     1929-ben  még senki sem sejtette, hogy az akkori  rövid ünnepség  később a világ legfontosabb filmdíjának átadójává fejlődik az idők során. Mostanra  gála egy globális médiaeseménnyé fejlődött,, amely normál esetben február végén vagy március elején zajlik és emberek milliói követik a tv-jükön illetve az interneteten.
Oscar1988 Academy Awards red carpet  

Lapozz tovább a folytatásért !