Utazási Élmények

Magyarország első számú utazós közösségi magazinja

Hirdetés
Hirdetés

   Újabb nehézségek elé néz Ausztria turizmusa. Sok még a bizonytalanság, de egyre nő annak az esélye, hogy az előző évhez hasonló módon sok korlátozásra számíthatnak a turizmus résztvevői az alpesi országban. 


Faaker See Blick nach Norden
  A kancelláriában megtartott Covid-csúcs után a tárgyaló felek egyértelmű döntéseket kértek a politikusoktól. Két szövetségi tartományban már korábban kihirdették az általános lezárást, amihez csatlakozott a többi tartomány is. Ennek értelmében Ausztriában hétfőtől mindenkire érvényes kemény korlátozásokat vezetnek be, mivel "Minden intézkedés, amit eddig tettünk, nem volt elegendő" - jelentette ki Thomas Stelzer Felső-Ausztriai kormányzója . Véleménye szerint el kell kerülni, hogy a kórházak és alkalmazottaik túlterheltté váljanak a sok új eset miatt. Az új intézkedések értelmében hétfőtől Egész Ausztriában minden lakosra érvényes  kilépési korlátozás vonatkozik a már ismert kivételekkel: Továbbra is eljárhatnak dolgozni, bevásárolhatják az alapvető árucikkeket, vagy sétálhatnak a szabadban. "A bezárás nagymértékben le fogja zárni a társadalmi életet" - mondta egy képviselő aki anyagi segítséget jelentett be a  lezárások által érintett cégek számára. Szintén eldöntötték, hogy úttörő módon februártól kötelezővé teszik a védőoltásokat minden oltatlan számára.

 linz


  Minden nem létfontosságú kiskereskedelmi, gasztronómiai, szállodai és minden szabadidős terület - zárva fog tartani, de az iskolákban lesz oktatás.jelentette be Heinz Faßimann oktatási miniszter.  Legkésőbb december 17-ig szeretnének tisztázni, lesz-e a későbbiekben felmentés a beoltottak számára, vagy megszüntetik-e a zárlatot?  Abban mindenki egyetért, hogy a lezárás csak addig tart majd, ameddig feltétlenül szükség van rá.    A korábbi tapasztalatokból alapján várható, hogy a lezárásnak minimum három-négy hétig kell tartania ahhoz, hogy tehermentesítsék a kórházakat és elkezdődjön az esetszámok  csökkenése is. 

  Nem hivatalos osztrák forrásokból úgy tudni, hogy a lezárásoknak leghamarabb január első felében lesz vége, de vannak akik szerint akár az egész tél is rámehet a védekezésre.

   A téli ausztriai utazások lefoglalásánál tanácsos úgy foglalni, hogy betegség illetve lezárás esetén biztosítva legyen a költségmentes lemondás illetve a foglalási előleg visszafizetése.

  

Hirdetés