Utazási Élmények

Magyarország első számú utazós közösségi magazinja

Hirdetés

Hirdetés


Az elmúlt hetek zárlatának érzékelhető hatása van. A járványügyi helyzet enyhült és lehetővé vált a regionális lépcsőzetes nyitás. A beoltott és gyógyult személyek számára ismét lehetővé válik a turisztikai célú utazás Ausztriába.

 2021. december 12-én Tirol, Vorarlberg és Burgenland szállodái és éttermei megnyitják kapuikat. December 17-én Salzburg, Stájerország, Karintia és Alsó-Ausztria tartományok következnek. Bécsben a szállodák és éttermek december 20-án nyitnak ki. Felső-Ausztriában az általános zárlat december 17-én ér véget. Ezután a szállodák és az éttermek újra kinyithatnak.

A lezárás után: így működik a 2G-szabály Ausztriában


 1. A zárlat megszűnését követően Ausztriában ismét az úgynevezett 2G-szabály (oltott vagy gyógyult státuszú), valamint az FFP2-es maszkviselési kötelezettség lép érvénybe számos területen. A részletszabályok jelenlegi állás szerint a következőek:
 2. A 2G-szabály értelmében csak oltott vagy gyógyult személyek léphetnek be az alábbi helyekre: vendéglátó- és szálláshelyek, szabadidős és sportlétesítmények, kulturális létesítmények, hegyi felvonók, adventi vásárok vagy testközeli szolgáltatóhelyek (pl. fodrász).

 3. A koronavírustesztek (sem a PCR-, sem az antigén-, sem az antitesttesztek) nem érvényesek a belépés igazolására.

 4. FFP2-es maszk viselése kötelező nyilvános helyek zárt tereiben. Vendéglátóhelyeken az ülőhelyeken kívül mindenhol, szálláshelyeken a közös használatú belső terekben kötelező a maszkiviselés.

 5. A vendéglátóhelyeken a zárás időpontja 23 óra. Az éjszakai vendéglátó- és szórakozóhelyek nyitvatartása, valamint az après-ski nem lehetséges.

 6. Az oltási igazolás a teljes körű védettségtől számítva 270 napig érvényes. Ezt követően emlékeztető oltás szükséges az érvényességhez. Figyelem! Az egydózisú oltások, mint a Johnson & Johnson vakcinája, csak 2022. január 3-ig érvényesek, ezután emlékeztető oltásra van szükség. (Ausztriában a 2. oltás napjától teljesen oltottnak számít az ember.)

 7. A gyermekek tizenkét éves korukig mentesülnek a belépési tesztkötelezettség alól. (Kivétel Bécs: a tesztkötelezettség itt 6 éves kortól érvényes.)

 8. Az osztrák állampolgárságú iskoláskorú gyermekek ún. nindzsaigazolványa (Ninja Pass) kiváltja a 2G-igazolást. A külföldi vendégek számára még kidolgozás alatt van egy megvalósítható szabályozás. (Bécsben ettől független a szabályozás: ott a 12 és 15 év közötti gyermekeknek 48 óránál nem régebbi PCR-teszt szükséges, ha nincsenek oltva vagy nem gyógyult státuszúak.)

9. Ezek az országos szintű intézkedések. Felhívjuk a figyelmét, hogy a tartományokban előfordulhatnak ennél szigorúbb regionális      intézkedések is.

 

További intézkedések az osztrák tartományokban

 • Vorarlberg
 • A korlátozások részleges feloldása

  • Az éttermek és szállodák december 12-én nyitnak újra.

 • Bécsben az országos szabályozáson kívül jelenleg a következő intézkedések vannak érvényben:

  • A gyermekek 6 éves kortól belépési vizsgát igényelnek.
  • A 6-11 éves gyermekek esetében a 72 óránál nem régebbi PCR-teszt vagy egy 48 óránál nem régebbi antigénteszt érvényes belépési tesztként.
  • A 12-15 éves gyermekek esetében a 48 óránál nem régebbi PCR-teszt érvényes belépési tesztként, ha nem oltottak/gyógyultak fel.


  • Az éttermek és szállodák december 20-án nyitnak újra.
  • A bárok és klubok zárva maradnak.

 • A korlátozások részleges feloldása

 

forrás: Üdülés Ausztriában >> az ön hivatalos útikalauza Ausztriához (austria.info)