Utazási Élmények

Magyarország első számú utazós közösségi magazinja

Hirdetés

Hirdetés

   Az úgynevezett 2G-szabály értelmében hétfőtől csak beoltott vagy bizonyítottan felgyógyult személyek léphetnek be Ausztriába, és csak akkor, ha frissen készült negatív PCR-tesztet vagy egy harmadik oltás igazolását be tudják mutatni belépéskor. Ellenkező esetben karanténba kerülnek. A karantén egyébként a beutazást követően negatív PCR-teszttel is helyettesíthető. A terhes nők valamint a 12 év alatti gyermekek és az egészségügyi okokból nem oltható személyek mentesülnek a 2G+ szabály alól; de ebben az esetben orvosi igazolás szükséges. Különleges szabályok vonatkoznak az iskoláskorú gyermekekre, akik számára elegendő a rendszeres pcr teszt igazolása. 


ausztria graz oratorony


   "A szigorúbb beutazási korlátozások komoly kihívást jelentenek, különösen a karácsonyi ünnepek alatt külföldre utazók számára. A jelenlegi helyzetben azonban pontosan ezekre a szabályozásokra van szükségünk az Omicron terjedésének megfékezéséhez Ausztriában" - mondta Wolfgang Mückstein osztrák egészségügyi miniszter.


kaprun 01


   A rendszeresen átutazó magyar munkavállalókra  továbbra is alkalmazzák  a lazított 3G-szabályt, ami azt jelenti, hogy a frissen készült negatív pcr vírusteszttel rendelkező, akár beoltatlan emberek is beutazhatnak Ausztria területére.