Utazási Élmények

Magyarország első számú utazós közösségi magazinja

Hirdetés

 Janosch Dahmen a zöld párt egészségügyi politikusa szerint Németország nem kerülheti el a január eleji bezárást.  „Intézkedéseinkkel lassítani kell az új Omikron hullámot. Mai tetteink meghatározzák a holnapi járványhelyzetet” „Tekintettel az Omikron rendkívüli fertőzőképességére, valószínűleg nem lehet elkerülni a karácsony utáni ismételt lezárásokat. Számítani lehet  egy jól megtervezett bezárási hullámra január elején.”  Ezen túlmenően „a kritikus infrastruktúra területein, például az egészségügyben, a rendvédelmi szerveknél, az élelmiszer-kiskereskedelemben számos, a betegséggel összefüggő hiányzás volna valószínűsíthető ezen intézkedések meghozatala nélkül”.

Kisebb a védelem a harmadik oltás után

   A Német Immunológiai Társaság főtitkára Carsten Watzl szerint az Omikron ellen az ismert vakcinák jóval kisebb védelmet nyújtanak még a harmadik oltás után is. Az Omikron ellen a harmadik oltás csak körülbelül 75 százalékban véd meg a fertőzéstől, míg a Delta variánsnál ez a szám még  jóval 90 százalék feletti arányt mutatott.

Az omikron új dimenziót jelent a járványkezelésben

  Az új német  kormány online konferencián egyeztetett a német szövetségi államokkal a meghozandó lépésekről.  Kikérték a Corona vírus Szakértői Tanács véleményét is, ez alapján készítették elő a kritikus infrastruktúra védelmét szolgáló  intézkedéseket. Az Omikront nagymértékben megnövekedett fertőzőképesség jellemzi, ami aláássa a szervezet meglévő immunvédelmét.

Íme a frissen kihirdetett korlátozások:

 Olaf Scholz (SPD) új kancellár december 21.-én tájékoztatást nyújtott az óvintézkedésekről:

"Megértek mindenkit, aki nem akar többet hallani a Coronáról, a mutációkról és az új vírusváltozatokról" - mondta Scholz. "De nem hunyhatjuk le a szemünket az előttünk felgyülemlő hullám előtt."  Jelenleg nem a bulik és társasági összejövetelek ideje van – mondta Scholz. – Szerettem volna jobb hírekkel szolgálni közvetlenül az ünnepek előtt.

  • Karácsonyra az ajánlás az, hogy az oltatlanok  teszteljenek, és csak a rokonokkal találkozzanak.
  • A szilveszteri partikat már nem engedik megtartani. December 28-án vezetik be a szigorú lezárásokat Németországban.
  • Ekkortól maximum 10 fős csoportok találkozhatnak majd ami csak az oltottakra és a koronavírusból kigyógyultakra érvényes. Az oltatlanokra már most is sok korlátozás vanatkozik. 
  • Az üzleteket  a kulturális és szabadidős intézményeket csak az oltottak és a gyógyultak látogathatják majd, míg a szórakozóhelyeket bizonytalan időre  bezárják az óvintézkedések részeként.
  • Focimeccsekre nagyobb sport- és kultúrális rendezvényekre nem engedik be a nézőket.

A következő kormányzati corona csúcstalálkozóra 2022. január 7-én kerül sor Németországban. 


Hirdetés