Utazási Élmények

Magyarország első számú utazós közösségi magazinja

Hirdetés

   Brazília két legnagyobb városa - Rio de Janeiro és São Paulo - az omikron hullám miatt úgy döntött, hogy elhalasztja a világhírű szambaiskoláik híres felvonulását.  Mindkét város  április 21-re halasztotja el az eredetileg február végére tervezett karneváli rendezvényeit.   Indoklásuk szerint fontosabb az életek védelme, mint az utcai felvonulások.  .  A halasztást a két város polgármestere jelentette be a szambaiskolák és az egészségügyi hatóságok képviselőivel közösen egy videokonferencián.

 

   A rangos versenyen egyenként több ezer tagot számláló szambaiskolák mérik össze több hónapnyi felkészülés utaán a tudásukat a Rio de Janeiro-i szambodromban. A bejelentés során elhangzott, hogy  Rio és São Paulo Samba Iskoláinakk Egyesülete is egyetértett a döntéssel. Remélik, hogy április 21-én zavartalan  ünneplésben  lesz részük, ahogyan a karnevál hangulata is megkívánja.


rio karneval header


 "Az április végi lebonyolítás  sokkal biztonságosabb lesz. A járvány más országokban zajló gyors lefolyását tekintve Braziliában valószínűtlennek tartják, hogy az omikron hullám egészen  április végéig tartson." Jelentette ki Daniel Soranz, a riói egészségügyi hatóság igazgatója. 


 rio karneval 01

 


    Az óvatosság nagyoonis indokolt, mert a  hivatalos adatok szerint Brazília 210 millió lakosából mostanáig több mint 23,5 millióan fertőződtek meg a koronavírussal. Közülük 623 000 ember halt meg a járvány  miatt ami az egyik legmagasabb halálozási szám az egész világon. A  beoltottság előrehaladtával a halálozások száma meredeken lecsökkent.   A brazilok  70 százaléka már megkapta mind a két  oltását, ennek ellenére  az utóbbi hetekben alaposan megnőtt az új fertőzések száma,. A hatóságok szerint ezt az emelkedést elsősorban  az omikron variáns, és a karácsonyi vagy szilveszter esti ünnepségek befolyásoltak. A Braziliába való beutazáshoz jelenleg védettségi igazolvány szükséges, amit sok nyilvános helyen ellenőriznek.

   A karneválok rendszerint milliókat vonzanak Braziliába, így a végleges törlés ismét hatalmas  veszteséget jelentene a turizmusból élőknek.  


Online szállásfoglalás Rio de Janeiroban olcsótól a luxusig

Booking.com

 


Hirdetés