Válogass megbízható magyar utazásszervező irodák legjobb utazási csomagjai és last minute ajánlatai között egy helyen, könnyen összehasonlítható formában!

Keress ország, vagy város szerint ⇩

Válogass megbízható magyar utazásszervező irodák legjobb utazási csomagjai és last minute ajánlatai között!

Keress ország, vagy város szerint ⇩

Utazási Élmények

Magyarország első számú utazós közösségi magazinja

Hirdetés
Hirdetés

A téli marketing kampányról: 

 A téli kampányidőszakban a tartományi és regionális tartalmakat a legkülönfélébb csatornákon keresztül juttatják el az utazókhoz, hogy célzott üzeneteikkel több csatornán os elérjék a potenciális üdülővendégeket. A különféle online hirdetések és hírlevelek mellett a jól ismert közösségi médiacsatornákon is fut majd kampány, amely egészen 2024 januárjáig tart. A nemzetközi színtéren Magyarországon, Csehországban, Lengyelországban és Hollandiában is egy átgondolt marketing-mix segítségével hívják fel a potenciális üdülővendégek figyelmét Stájerországra, Ausztria zöld szívére. A cél: nagyobb elérés, imázsépítés és konkrét ajánlatkérések generálása az élményrégiók és Stájerország számára. A stájerországi síterepek tervezett nyitása:

(Az adatokat még nem mindenhol adták meg, mivel az időjárási viszonyoktól is függ a nyitás időpontja. Kérjük, ellenőrizze az adott régió/sikló weboldalát is indulás előtt, vagy lépjen kapcsolatba közvetlenül a helyi turisztikai egyesülettel.)

Die Tauplitz / Ausseerland - Salzkammergut  - 2023 december 2.
Kreischberg / Murau                                              - 2023 december 8.
Region Schladming-Dachstein                           - 2023 december 7. Ski Opening 2023 mit Robbie Williams 
Fageralm & Reiteralm                                           - 2023 december 22.
Hauser Kaibling                                                      - 2023 december 8.
Planai & Hochwurzen                                             - 2023 december 8.
Skiregion Ramsau/Rittisberg                              - 2023 december 8.
Schönberg-Lachtal                                                - 2023 december 8. 
Stuhleck – Spital am Semmering                       - még nem ismert
Turracher Höhe                                                       - 2023 december 22.


Kreiscchbergi sípályák 


A legfontosabb téli adatok Stájerországból

A 2022/2023-as téli szezonban 1 726 285 vendégérkezést regisztráltak, ami 32,3%-os növekedést jelent a 2021/2022-es télhez képest és mindössze 3,5%-os csökkenést a Covid előtti 2018/2019-es télhez Az átlagos tartózkodási idő 3,3 éjszaka volt.

Magyar üdülővendégek Stájerországban a 2022/2023-as télen

Vendégérkezések száma 92 201 (+48,8%) | Vendégéjszakák száma 358 289 (+40,0%) | Átlagos tartózkodási idő: 3,9 éjszaka.


murau sílift


Beruházások

Felvonók | Szállodák | Gyógyfürdők | Gasztronómia | Kirándulások

Felvonók / téli sportok

Idén összesen 55 millió eurót fektettek be Stájerország téli kínálatának fejlesztésébe, amelynek 13 %-át a hóágyúzás és a szolgáltatások minőségének további optimalizálására fordították.

 • A Loser panorámafelvonó építése még teljes gőzzel folyik. A végeredmény egy 10 személyes panorámás kabinos felvonó lesz, amely 1610 méteres tengerszint feletti magasságig szállítja az utasokat, összeköttetést teremtve ezáltal más további felvonókkal. A teljes költség: 30 millió euró. Az eredmény: egy egész évben üzemelő hegyi felvonó.
 • Új bekötőút a Kulm síugrósánchoz: 2023 év végére elkészül, így készen áll a január 24-i Sírepülő Világbajnokságra.
 • Rohrmoos 10 személyes kabinos felvonó: a felvonó építését 2023 őszén kezdték meg, a befejezés 2024 decemberére várható. A beruházási volumen 13 millió euró. A Galsterberg 10 személyes kabinos felvonó és a Rittisberg kombinált felvonó (a két felvonó teljes beruházási költsége 19 millió euró volt) tavaly télen állt üzembe.
 • Wildkopf felvonó a Turracher Höhén: az új 6 személyes, nagysebességű (5 m/sec) ülőlift a 2023/2024-es téli szezon kezdetétől a síterep központi elemévé válik. A Turrach stájerországi oldalán található régi Wildkopf felvonót egy modern, hat személyes ülőlift váltja fel. A beruházás 9,1 millió eurót tesz ki. Befejezés a 2023/2024-es téli szezon kezdete előtt.
 • Építési munkálatok a Dachsteinon: május 24-ig teljesen felújítják a hegyállomást és az éttermet, ami új kilátóterasszal is bővül. Költségek: 15 millió euró, beleértve a 630 négyzetméternyi napelemet is.
 • MAKIA. SKI Performance Center Riesneralm: új edzőközpont a hatszemélyes panorámafelvonónál, profi edzőkkel a gyerekeknek és az ambiciózus felnőtteknek.
 • Újdonság: Kali's Cross Park Ramsau am Dachsteinban
 • Magas-Stájerország: beruházások a sífutópálya és a Wald am Schoberpass pihenőtó területén, a Präbichl síterepen működő Alpfox síiskola kínálata egy új gyermekpályával gyarapodik és tovább bővül a sífutó-infrastruktúra a Eisenerzi Északi Sportok Központjában (NAZ - Nordisches Ausbildungs Zentrum): a beruházások mértéke összesen: 620 000 euró.

Termálfürdők

 • A Quellenhotel Bad Waltersdorf egy teljesen felújított szállodai termálfürdővel gazdagodik, amely a hotelbe hozza a természetet. A kikapcsolódni vágyó vendégeket egy új, panorámás erdei szauna, egy saját szaunával és terasszal rendelkező női SPA, valamint egy teljesen felújított pihenőoázis várja. Az új társalgóhelyiség a felső szinten kapott helyett. A termálfürdő központi eleme a természetes fürdőtó egy integrált termálmedencével. A nagyvonalúan kibővített, a természetes fürdőtóra és a termálmedencére néző terasszal tovább bővül a fürdő gasztronómiai részlege is. A beruházás összköltsége 5 millió euró.
 • Rogner Bad Blumau: a még több szabad tér érdekében sor került a teraszok, az éttermek és a szaunavilág bővítésére, emellett egy teljesen új koncepció szerint újultak meg az úgynevezett Augenschlitz-házakban található apartmanok. A fenntartható energia- és hőtermelésről gondoskodó geotermikus erőművet egy 5 hektáron elterülő új napelemparkkal bővítik. A cél a teljes önellátás az energiagazdálkodás terén.

   AUSZTRIA SZÁLLÁSKERESŐ - Találd meg itt a legjobb árakat !   

 • Rogner Bad Blumau: tovább bővítik az akvapónikus kísérleti projektet, amely fenntartható módon kombinálja a haltenyésztést, valamint a gyógynövények és zöldségek termesztését.
 • Parktherme/Vitamed Bad Radkersburg: napelemes rendszerek (260 kWp) kerültek a tetőre és a 3000 m²-es szaunakertet is átalakították 2023 októberében, emellett a dél-stájer borvidék tematikát is megvalósították a termálfürdőben és korszerűsítették a fürdővíz-kezelő rendszert.

Szállodák

A Loipersdorfi termálfürdő közelében három szállodát is felújítottak.

 • Hotel Vierjahreszeiten: 27 szobát és egy lakosztályt újítottak fel, otthonosabb folyosókat alakítottak ki és az étterem látványkonyharésze is tetszetősebb kialakítást kapott.
 • Thermalhotel Leitner: klasszikus, elegáns és mégis modern – ez lett a 26 kétágyas szoba és a Christella lakosztály felújításának az eredménye a közvetlenül a termálfürdő mellett található szállodában.
 • Hotel Stoiser Bad Loipersdorfban: megújult 44 szoba, a homlokzat, az étterem, a recepció... A teljes beruházás költsége: 4 millió euró.

Bad Radkersburgban idén nyitották meg az Aparthotelt és 2024 februárjában nyitják meg a 89 szobával és 253 ággyal rendelkező új JUFA hotelt.


lachtal2


Ausseerland Salzkammergut

 • A Bad Aussee-i Podenhaus, a XIV. századból származó, gondos munkával felújított történelmi ékszerdoboz megkezdi első téli szezonját.
 • A Tauplitz síterep lábánál található, családi vezetésű Der Hechl szálló karácsonytól számos újdonsággal várja a vendégeket – az előtértől egészen a szobákig.
 • Seevilla közvetlenül az Altaussee partján: az új, elegáns hangulatú szobákból lélegzetelállító kilátás nyílik a tóra és a Trisselwand hegycsúcsra. Itt garantált a kellemes kikapcsolódás.
 • Hotel Brücklwirt Niklasdorfban: az összes szoba és fürdőszoba felújításra került. A beruházás költsége: 1,5 millió euró.
 • Chalet Stuhleckblick Spital am Semmeringben: két faház terasszal és hordószaunával a kertben, egyenként 4 fő részére, a Stuhleck hegyi felvonóval szemben, 2023 decemberétől.
 • Gut Pössnitzberg: a Landgut am Pößnitzberg és a Kreuzwirt étterem egy nagyszabású felújítás (lobby, szobák, udvar...) és márkanévváltás után ismét nyitva állnak a vendégek előtt.
 • Lorettohof: Gaalban egy korábbi kastélyt alakítottak szállodává, amiben egy kávézó is helyet kapott.
 • Almwellness Pierer: a nagyszabású nyári felújítást követően – a borospincétől a natúrkonyhán át az alpesi butikig és az alpesi SPA-ig – ősszel elkészül az új személyzeti ház is. 
   

Kikapcsolódás / kirándulási célpontok

 • Új látványlepárló a Malli Kitzeck pincészetnél: a legmeredekebb dűlővel (115%-os lejtő dőlésszög) rendelkező pincészet mostantól egy látványlepárlóval is rendelkezik közvetlenül a Sulmtal felett.
 • Ulrich pincészet St. Anna am Aigenben: újonnan épített borospince, beleértve a termelési, a bemutató- és az értékesítési helyiségeket.
 • Új kilátótorony: Bad Loipersdorfban a borélményösvény egy túlméretezett borosüveg és borospohár formájú kilátótoronnyal bővült.
 • A Bad Loipersdorf melletti Unterlammban található új kilátótoronyból 15 méter magasból tekinthetünk le a Termál- és Vulkánvidék csodálatos dombvidékére.
 • Sasfészek a Demmerkogelen: a tűzvészben elpusztult régi kilátótornyot újjáépítették. A Horst am Demmerkogel, vagyis a Sasfészek a Demmerkogelen egy 20 méter magas kilátótorony, amely nem messze található az óriási kereplőtől (Klapotetz). A kilátóból csodás kilátást nyílik a Sausal-dombvidékre és szép idő esetén ellátni egészen Magyarországig és Szlovéniáig. Emellett a Sasfészek a Demmerkogelen kilátó az erdőkről és rétekről, valamint azok növény- és állatvilágáról szóló ismeretek átadására is szolgál. A kilátótorony körül négy túlméretezett szobrot (szarvasbogár, pillangó, smaragdgyík és karvaly) is felállítottak. A beruházás összköltsége mintegy 800 000 euró volt.

Forrás: Steiermark Tourismus


      SZERVEZD MEG A SAJÁT UTAZÁSOD A TRAVELBAY.HU SEGÍTSÉGÉVEL !      

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook csoportunk
Utazási élmények első kézből!
Utazási Élmények Facebook csoport
Tovább
TravelBay.hu
UTAZÁST TERVEZEL?
TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook csoportunk
Utazási élmények első kézből!
Utazási Élmények Facebook csoport
Tovább