Utazási Élmények

Magyarország első számú utazós közösségi magazinja

- A kormányzat megakadályozná azt, hogy behurcolják külföldről  a koronavírust, ezért  járvány terjedésének megakadályozása érdekében zöld sárga és piros jelzésű kategóriákba csoportosították a világ országait veszélyességi fokozatuk alapján.

- Zöld kategóriába sorolták azokat az országokat, ahová mindenféle megkötések nélkül szabad utazni. Ilyen országok például Ausztria, Szlovákia, Horvátország, Szlovénia és az Európa nagyobbik része is. A helyi rendelkezéseket be kell tartanunk, ha felkeressük őket, de a hazatérés után sem tesztet, sem karantént nem írnak elő az utazóknak.

 
- A sárga kategóriába sorolt országokból hazaérkezőket a határon megvizsgálják, majd házi karanténba kell vonulniuk. A karantént csak az eső negatív teszt után hagyhatják el, de szükségük lesz egy második tesztre is. Ilyen országok Spanyolország , Bulgária,  Szerbia, Románia, Portugália, az Egyesült Királyság  és Svédország, de ebbe a kategóriába tartozik Kína, Japán és az Egyesült Államok is.
 
A vörös kategóriába sorolták a nagy kedvencek közül Törökországot, Tunéziát, Montenegrot és Egyiptomot is, de Albánia, Bosznia-Herrcegovina, Észak-Macedónia, Koszovó, Fehéroroszország, Montenegró és Ukrajna is a vörös zóna része lett. Szintén ebbe a kockázati kategóriába került a legtöbb ázsiai és afrikai ország is. Az ezekből az országokból érkezőknek mindenképpen két hét karanténba kell vonulniuk a hazatérést követően, majd két egymásutáni negatív teszt után mozoghatnak ismét szabadon.

- Ugyan Görögország és a görög szigetek zöld besorolásúak azaz kockázatmentesnek minősülnek, de a közbeeső országok besorolása miatt autóval és busszal nem, repülővel viszont  szabadon látogatható.    
kreta csodai
 - A listán szereplő országok besorolását rendszersen frissíteni fogják. A  magyar kormány augusztus 1-ig kifizeti a sárga és piros zónákból érkező utazók teszteléssel kapcsolatos költségeit, az ezután érkezőknek azonban már saját költségükre kell teszteket megcsináltatni, amennyiben olyan országcsoportból  érkeznek Magyarországra, amire vonatkoznak a házikarantén szabályai. 
-  A hivatalos kommunikációban azt is ajánlják, hogy ebben az évben inkább belföldön utazzanak a magyarok, de közben sok nemzetközi járat újra elindult már és nagyon sok a kedvező árú RESTART utazási csomag is.    
zöld sárga piros térkép
  
- A Cartour Europe Kft utazási tanácsadói készséggel segítienek mindenkinek  az új szabályokhoz jól  illő  akciós ajánlatok és COVID fedezetű  utasbiztosítások kiválasztásában. ?  https://www.cartoureurope.hu/kapcsolat
 
A hivatalos állami tájékoztató valamint az országok besorolása itt olvasható részletesen: