Utazási Élmények

Magyarország első számú utazós közösségi magazinja

g.levente"Szeretek hajózni tiltott tengereken és szeretek kikötni barbár partokon" írja Hermann Melville a Moby Dick-ben.
 
Melville, Defoe, Jack London regényeket bújtam gyerekkoromban, aztán magyar-angol szakos tanár lettem, de az utazás szenvedélye megmaradt. Időközben az élet elsodort néhány országba, megtanított néhány nyelvre.
 
Jártam északon és délen, utaztam luxusban és utaztam gyalog. Aludtam sokcsillagos hotelekben és repülőtereken. Elsősorban az erdélyi hegyekben találkozhatsz velem, Erdély az otthonom, Kolozsváron lakom és itt működtetek egy kis túraklubot. A Kárpátok gerincei mellett azonban egyre inkább egzotikus(abb) célok felé fordulok. Csillapíthatatlan vágy él bennem a tenger iránt, szeretem a hullámtörést és egyre gyakrabban kell egy egzotikus élmény.
 
Ars poeticám: ha utazol, minden érzékszerveddel tedd. Ne csak láss, hanem kóstolj is, táncolj, beszélj, próbálj ki mindent, tanuld a nyelvet, szerezz ismerősöket és így lesz teljes az élmény.
 
Egy szép Dsida-idézettel zárnám bemutatkozásomat, amivel feltétlenül egyetértek: "Szép a világ, gyönyörű a világ és nincs hiba benne."