Hirdetés

Nagy-Britannia

Titokzatos skót várak, rejtélyes tavak, smaragdzöld természeti csodák, misztikus történetek, ősi tradíciók és whisky kóstoló.

Az egyetlen olyan brit terület története, amit Hitler el tudott foglalni – kényszermunkások ezreinek segítségével épült ki.

Sokat hallunk a Westminster apátságról, ahol a legnagyobb komponyák és királyi személyek nyugszanak. Cikkünk most megmutatja, kik ezek.

A Földközi tenger bejáratánál található Gibraltár, ami sokak meglepetésére nem Spanyolországhoz, hanem az Egyesült Királysághoz tartozik. Ismerjék meg a történetét!

London Anglia déli részén a Temze partján épült 8 milliós metropolisz.

Várak, kastélyok, vízesések és világító tornyok; Wales egy igazi paradicsom a történelmet és a természetet kedvelők körében.

Milyen következményekkel jár a brexit a turizmusra?

A legjobb lesz mihamarabb útra kelni, ha valakit érdekel Skócia és a Loch Ness-i szörny története. Kedvcsináló írásunk bemutatja a titokzatos Nessie történetét.

Anglia egyik leghíresebb és leglátogatottabb kertje Alnwick várában várja több tucatnyi érdekességével egyetemben. Ismerjék meg az egyik legkülönösebb kertet a virágon!

A Franciaország partjai közelében fekvő, ám Hódító Vilmos kora óta mégis az Egyesült Királysághoz tartozó szigetegyüttes lenyűgöző növény- és állatvilággal bír, látogatói mégis inkább idilli vidéki lakjai, érintetlennek tűnő fövenyes partszakaszai és a nyári hónapokban kellemes hőmérsékletű tenger miatt keresik fel a Guernseyből, Jerseyből, Alderneyből és más kisebb földdarabkákból álló Csatorna-szigeteket.

Hirdetés