Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Ausztria

A hosszú tél után, virágba borul a táj, megcsillannak az első napsugarak a karintiai tavak vízén. A tartomány leglátogatottabb üdülőcentruma, Ausztria egyik legnagyobb tava, a Wörthi-tó.

A Hohen Tauern emzeti Parkban található vízzuhatagok közül szeretnénk kiemelni Európa legmagasabb, a világ ötödik legmagasabb vízesését, a Krimml-vízesést.

Boldog és stresszmentes nyári élményekben lehet részünk, ha Ausztria legszebb fürdőtavainál tervezzük az idei nyaralásunkat.

Innsbruck egy kultúrtörténeti mozaik. Fesztiválvárosként méltán híres sokszínű kulturális életéről, világhírű látnivalóiról, hegyekkel körülölelt természeti szépségéről, vendégszeretetéről.

Tudta, hogy a végzet lándzsája Bécsben, a hofburgi Schatzkammerben van? Ha még nem, akkor ideje mindent megtudnia róla!

Heiligenblut Karintia tartományban, a Hohen Tauern Nemzeti Park szívében, Ausztria legmagasabb hegyének, a Grossglockner lábánál (3798 méter) található kis ékszerdoboz.

Páratlan túra-, fotós-  és vezetési  tapasztalatokkal lesz gazdagabb, ha valaki átkel a   Großglockner alpesi panorámaút segítségével az Alpok északi oldaláról a naposabb déli oldalra vagy éppen fordítva. Ajánlónkban bemutatjuk mit érdemes tudni erről a világhírű útszakaszról, amit akár mi is beépíthetünk a programunkba, ha éppen Ausztriában kirándulunk.

A viharos évszázadok alatt a Habsburgok és a helyi nemesek viszont sokszor várak építésében lelték az örömüket. Ezek közül foglaltuk listába a legszebb hatot.

A város Salzburg tartomány székhelye, közel 150.000 lakójával Ausztria negyedik legnagyobb városa. A Salzach folyó partján elterülő város hosszú történelmi múlttal rendelkező kulturális és művészeti központ.

A gyerekekkel utazóknak készítettünk egy összeállítást Ausztria legjobb gyermek, kaland- és élményparkjairól. A felejthetetlen szórakozás 100%-ban garantált!