Hirdetés

Hirdetés

Koralpe síterepe leginkább azoknak ajánlható, akik nem szeretik a nyüzsgő és zajos síhelyeket.
 
A Budapestről mindössze 450 km-es autóúttal elérhető téli üdülőhelyen szinte ismeretlen fogalom a lifteknél való sorban állás. Kevés az ember, szinte soha sincs nagy tömeg.
 
A hegy lábánál fekvő, Graztól az A2-es autópályán mindössze 80 km es úttal elérhető Wolfsberg városa gond nélkül megközelíthető Magyarországról, akármelyik útvonalat is választjuk.
 
Hangulatos kisváros Wolfberg a Koralpe lábánál ahol érdemes sétálgatni egyet és mindenképpen ajánlatos megvásárolni a legszükségesebbnek gondolt dolgokat, hiszen a szerpentines úton kb. 15-20 perc alatt megközelíthető síterepen ( 900 méter szintkülönbség! ) erre csak kevés és drága lehetőségünk lesz.

 Utazási Tipp  
    Pályaszállások
Koralpén

koralpe siterep

Koralpén minden a sízésről szól, egy modern négyüléses buborékos lift és 5 húzólift szolgálja ki a 24 km-es pályarendszert. Van itt gyerekpálya, snowpark épített elemekkel, mélyhósízési (freeride) lehetőség, üdülőfalu luxus faházakkal, 3*-os pályaszállás (Hotel Koralpe) és hegyi éttermek is. FIS versenypálya és buckás sípályák színesítik Koralpe sízőknek szóló ajánlatait. Fontos segítség lehet a profi síkölcsönző és szerviz, valamint a magyar nyelven is elérhető sí- és snowboard oktatás.
 
A síterep rendkívül hóbiztos, hiszen a pálya legalsó pontja 1.550 méteren van és a liftekkel 2.100 méteres magasságig juthatunk el.
 
Nagy előnye a Koralpei sípályáknak, hogy a kevés síző miatti tágas terepen biztonságban érzi magát az ember. Ritkán fordul elő, hogy váratlanul keresztezik az utunkat, vagy bárhol sorban kellene állni.  
koralpe ski
 
Sokszor süt itt a nap, remek a hegyi panoráma és akár 50-60 km-re is el lehet látni és megcsodálni Szlovénia és Karintia legszebb hegycsúcsait.
 
Az a legjobb egy Koralpéra szervezett sítúrában, hogy zavartalanul együtt tud lenni a család vagy az ide utazó baráti társaság. A napközbeni sízést közös vacsorák és esti szórakozás követik. A családok mellett jól érzik itt magukat az iskolai vagy baráti csoportok  is, viszont nem ajánlható Koralpe azoknak sízőknek, akik nagy kiterjedésű sípályákat és esti szórakozóhelyeket keresnek.

 Utazási Tipp  
    Pályaszállások Koralpén