Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

A New York-i fekete péntek az év legnagyobb kedvezményes bevásárló napja, amikor a vásárlók akár 50-80% kedvezménnyel is vásárolhatnak.

Minden évben a karácsonyi vásárlások legfontosabb nyitó eseménye  a Black Friday, így ha valaki szívesen utazik és nagy kedvezményekkel szeretne bevásárolni márkás termékekből, akkor   a New York-i Black Friday Shopping Days fog tökéletes lehetőséget biztosítani erre.  Mivel a karácsony körülbelül egy hónappal később van, a Black Friday  nagyon jó alkalom mindenkinek  a karácsonyi ajándékok ésszerű áron történő egyszerű megvásárlására. A vásárlások lehetősége amúgy is külön vonzerővel bír, ha az USÁ-ba utazunk, mert különösen az olyan neves  amerikai gyártók termékeinek árai mint például az Apple, a Levi’s vagy a Nike, de egyéb kevéssé ismert és az USA-ban gyártott termékek esetében is jellemzően  nagyságrendekkel alacsonyabb, mint  az európai üzletekben.

Mindent összevetve egy Black Friday utazás New Yorkba ritka jó lehetőség a szórakozásra és a bevásárlásra is.


black friday


ny shopping


 Mi is az a fekete péntek?

A fekete péntek tulajdonképpen egy óriási leértékeléseket kínáló akciós nap, amit a hálaadás napján rendeznek meg Amerikában.  Sokak számára ez a nap jelzi a karácsonyi vásárlások  "hivatalos" kezdetét, és rendszerint  ezen a napon veszi kezdetét a bevásárlási célú kül és belföldi utazások is. Minden esztendőben  hálaadáskor az amerikai kiskereskedelmi cégek minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy lehetőség szerint minél több bevásárlót csábítsanak be az üzleteikbe, emellett  óriási on-line kedvezményeket is aadnak abban a reményben, hogy minél nagyobb forgalmat és nyereséget érhessenek el az aktuális  év legjobb ajánlataival.

 

 

Mikor van a fekete péntek?

 

  Mivel a hálaadás ünnepe nem egy meghatározott naptári dátumra esik, hanem minden évben változik, meg kell nézni november utolsó péntekének dátumát, hogy megtudjuk mikor kerül sor a fekete péntekre. (idén a fekete péntek november 27-án van) A legtöbb elárusító helyen  az értékesítést már a kora reggeli órákban elkezdik  fekete pénteken, új trenddé vált az elmúlt években, hogy  a kiskereskedők gyakran a hálaadás napjának előestéjén  is elkezdik a nagyszabású értékesítést.


black new york


Miről kapta a nevét a Fekete Péntek?

 

Eredetileg a nagy gazdasági világválság kitörésének napját hívták így, erre utal az elnevezés vissza. Mivel a kiskereskedelem jellemzően  veszteségesen működik és januártól egészen novemberig egyáltalán nem termel profitot, a Black Friday neve erre utalva azt tükrözi, hogy jellemzően ekkortól tudnak csak   nyereségbe fordulni a vállalkozások és ténylegesen megszerezni a nagy bevételeket és az éves hasznuk nagyobbik hányadát. Mivel a Black Friday Shopping értékesítéséből nagyrészt a nagyobb áruházak tudnak profitálni, az eseményhez kapcsolódóan megrendezésre kerül egy kisebb hírnévnek örvendő akció is, ami különálló esemény és a

 

Small Business Saturday nevet viseli.

 

Ezt a napot közvetlenül a fekete péntek utáni napon rendezik meg és arra buzdítják  a vásárlókat, hogy minél több pénzt költsenek el a kisebb helyi üzletekben is. Tehát, ha valaki ebben az időszakban New York-ban tartózkodna, ne hagyja abba a vásárolgatást pénteken, látogasson meg kisebb helyi üzleteket másnap, így támogatni fogja vásárlásával a kisebb helyi boltok talpon maradását is!


 Utazási Tipp  
    USA utazások, akciók

Mi várható a Black Friday Shoppingon?

 

Óriási leértékelések! Nagyon komoly kedvezményeket nyújtanak az üzletek ezen a napon a leghíresebb amerikai márkákból, Nike cipőkből, (Apple) tabletekből és telefonokból, a nagyfelbontású tévékből, a népszerű játékokból, és még sok minden másból is bevásárolhatunk ezen a napon az adott évben létező leges-legalacsonyabb kampány árakon. Ezeket a lehetőségeket akár otthon a lakásunkban ülve is érdemes lehet igénybe venni, hiszen a megrendelt termékek házhozszállítással pont megérkeznek karácsonyra.

 

Számítsunk hosszú sorokra a boltok előtt, nagy tömegre, és ritkán látott vásárlási őrületre. Ez az év legforgalmasabb bevásárló napja New Yorkban, amikor az árucikkeket igyekeznek nagyon gyorsan eladni. Tanácsos már nagyon koránra beállítani az ébresztőóránkat, hogy az elsők között érkezzünk az üzletekbe és minél jobban ki tudjuk használni az egyedi ajánlatokat. sokszor csak így kaphatjuk meg a jobbnál jobb amerikai termékeket és ruhákat a kívánt színekben és méretekben.


black new york02


A vásárláson túl

 

New York egyszerűen fantasztikus város még a vásárlások nélkül is. Nyugodt szívvel állítható, hogy minden New Yorkban töltött napunkon valami új és lenyűgöző élmény vár ránk, hisz annyi a látnivaló és a programlehetőség, hogy szinte lehetetlen betelni vele.


Érdemes elolvasni a legjobb tippeket és hasznos tudnivalókat a New York-i utazásunk előtt. ( cikk)


                                                           Szerző:  Bajna Gábor