Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Ha a görög szigetvilágra gondolunk, egyből Kréta, Rodosz, Kos, Korfu vagy Zakinthosz ugrik be, pedig a trák partokhoz közeli Thásszosz is bővelkedik a szemrevaló tájakban, a kedves helyiekben és a gyönyörű homokos tengerpartokban.

 

Kiknek ajánljuk Thásszosz szigetét?


gorogorszag thassos 1
A Görögország északkeleti részén, a Trák-tenger habjai között elterülő Thásszosz, a pihenni vágyók és a családosok Mekkája. A hegyekkel, öblökkel és völgyekkel szabdalt földdarab nem túl nagy területen fekszik, hiszen csak 22 km hosszú és 25 km széles, így akár helyben bérelt autóval vagy biciklivel is felfedezhetjük Thásszoszt. Korfuval egyetemben „Görögország legzöldebb szigetének” tartják a dús vegetáció miatt. Mivel a szigeten nincsenek híresebb antik műemlékek, ezért nincs turistaáradat és mivel nem kimondottan bulihelyszín, ezért nincs hatalmas nyüzsgés-pezsgés sem, igaz, Potosban azért akad néhány bár és diszkó a szórakozni vágyók számára. A sziget fővárosa Limenas, vagy másképpen Thásszoszváros, amely szintén bővelkedik látványos partszakaszokban.


gorogorszag thassos 6
A sziget szuper klímával rendelkezik, májustól szeptember közepéig érdemes ellátogatni ide és a tengervíz hőfoka is körülbelül ebben az időszakban kellemes, de a legjobb talán nyáron itt nyaralni, amikor meleg van, és csekély esély van az esőkre. Thásszosz keleti fele több látnivalót, tavernát és tengerpartot ígér, a délnyugaton található Potos viszont „turistásabb”, ezt fontoljuk meg a szállás kiválasztásánál. A közbiztonsággal nincs probléma, a víz egyes helyeken egész jó minőségű, viszont az utazási irodák javaslata az, hogy inkább palackozott ásványvizet fogyasszunk. A szolgáltatások díjai között nagy a szórás, de nagyjából megfelelnek a hazai áraknak.


gorogorszag thassos kikoto
Melyek Thásszosz toplistás látnivalói?


- Makryammos strand – igazi „karibi feeling”-et árasztó partszakasz.
- Giola Lagúna – nem szabad kihagynunk Thásszoszon a lagúna vízében való megmártózást.
- Panagia kicsiny falva – hamisítatlan csendes hegyi falu, régi házakkal és tündéri lakókkal. Egy csodaszép görögkeleti kolostor is található a közelben.
- Thásszoszi Régészeti Múzeum – ha kíváncsiak lennénk a sziget múltjára.
- A hegyekben több érintetlen vízesés és forrás is található, így ha szeretünk túrázni, a bakancsot se hagyjuk itthon!


gorogorszag thassos giola laguna1