Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

A Kükládok szigetcsoporthoz tartozó Míkonosz jelszava az is lehetne: "Lazulj el!".  A "bulisziget" meseszép tengerpartokkal, szikrázó napsütéssel és rengeteg szórakozóhellyel várja mindazokat, akik egyszerre vágynak egy tartalmas, látnivalókkal, strandolással és bulizással fűszerezett nyaralásra.

 


gorogorszag mikonosz szelmalmok latkep1

A 86 km²-es, kb. 15 km hosszú sziget valószínűleg Apollón egyik fiáról, egy helyi héroszról kapta a nevét. Az egykor iónok alapította főváros, valamint a sziget manapság nemzetközi hírű turistaparadicsom, rengeteg külföldi híresség tölti itt a szabadságát. Pezsgő éjszakai élet, rengeteg diszkó, étterem és bár található Míkonoszon. A zegzugos utcákkal tűzdelt Míkonoszváros, vagy másképpen Chora a legnagyobb bulik fellegvára. Itt bukkanhatunk rá a legnagyobb buli negyedekre, ahol éjfél előtt ugyan ritkán indul be az élet, de aztán gyakran napfelkeltéig tart. Ezen kívül a kristálytiszta, üdítően türkizkék víz, a csodás naplementék, a homokos tengerpartok és az aktív turizmus lehetősége (pl. a szörf) is turisták ezreit vonzza évről-évre. A vendégkör főleg nyugat-európai jól szituált fiatalokból tevődik össze, így Míkonosz nem tartozik éppen a pénztárcabarát nyaralóhelyek közé. Érdekesség, hogy a sziget fővárosának egy öreg pelikán, Petrosz a jelképe.


gorogorszag mikonosz napelemente kapolnaval1

Ami az időjárást illeti: nyáron nagyon ritka vendég errefelé az eső, a „meltemi” nevű szelek ugyanakkor már jóval gyakoribbak, melyek néha még júliusban és augusztusban is képesek kissé lehűteni a tengert, így erre nem árt előre felkészülni.
A szigeten kevés, ám annál jelentősebb látnivaló található. A leghíresebbek a jellegzetes, fehérre meszelt, zsindelytetős, 16. századból való óriási szélmalmok, amelyekből szám szerint 6 darab van. Míkonoszváros/Chora egyik negyedét „Kis Velencé”-nek hívják. Nem véletlenül: az olaszos stílusú loggiák, amelyek közvetlenül a tengerre néznek, igazi velencei hangulatot árasztanak. A helyszín több filmben is szolgált már díszletként. Éttermei jó színvonalúak, azonban nem árt tudni, hogy itt a kilátás is benne van az árban, tehát magasabb az árfekvésük.


gorogorszag mikonosz kis velence1