Hirdetés
Gyakran, amikor egy utazásról álmodozunk és a számítógépünk képernyőjén égbe nyúló üvegsétányok tűnnek fel, akkor óriási lelkesedéssel és ámulattal nézzük ezeket. Egy ilyen élményért azonban már nem kell messzire utaznunk, akár kedvenc nyári horvátországi nyaralásunk alatt is felfedezhetjük!
 
Az 1762 méter magas Biokovo-hegységen húzódó Nemzeti Park, ahová az új attrakciót építik, a Makarska strand felett található. Az úgynevezett Skywalk projekt keretén belül gyalogos, és kerékpáros utak, kilátók panoráma távcsövekkel, pihenőhelyek, látógatóközpontok, játszóterek stb. épülnek.

A Biokovo déli lejtőinek sziklaszéleitől 12 méterre fekvő Skywalk egy patkó alakú sétány , amelynek védőkorlátja és a padlózata is teljesen üvegből készül, A sétányt úgy alakítják ki, hogy az egy többrétegű biztonsági üveg acélszerkezetre támaszkodik, amelyet a szikla széle fölött hagynak, így a tengerre nyíló kilátás mellett a biokovoi sziklák madártávlatból történő megfigyelésre is lesz lehetőség. A túrázók a talpuk alatt láthatják a tátongó mélységet!
 
A Biokovo Nemzeti Park felújított és új látványosságai a Makarska Riviérán is láthatóak lesznek. Konkrétan nyolc kültéri és nyolc beltéri képernyőt telepítenek a riviérára és a makarskai szállodákba. A multimédiás eszközök az oktatást is segítik Ezen felül interaktív könyveket, útmutatókat, brosúrákat nyomtatnak.
biokovo 01
forrás: youtube.com

Gyerekekkel is érdemes lesz ide látogatni, az aktív pihenés kedvelői kerékpározhatnak, akik pedig inkább a pihenést választják,azok is remek pár órát tölthetnek el itt. A projekt részeként, a környék könnyebb megközelítése érdekében új utakat építenek, a környezettudatosság jegyében szelektív hulladékgyűjtőket helyeznek ki, valamint elektromos buszjáratokat indítanak. Az egyedülálló látványosság a tervek szerint 2021-re készül el.