Hirdetés
Fontos információk a szentföldi utazásokhoz, praktikus tudnivalók, tippek, érdekes látnivalók.
 
Nagyon sokan szeretnék felkeresni Izraelt, hogy megismerhessék bibliai történetek helyszíneit. A hazánknál jóval kisebb, mindössze 20.770 km2 területű, kb. 8,5 milliós lakosságú országot járva minduntalan a zsidó, a keresztény és a mohamedán vallás emlékeibe ütközünk, ezért az utazásunk előtt érdemes jól felkészülni, hogy mik a hatósági előírások, és alaposan végig gondolni, hogy hol és mit szeretnénk megnézni, mert rengeteg a látnivaló és gyorsan elrepül az utazásra szánt időnk.
 Vízumra nincs szüksége a magyar állampolgároknak, viszont az útlevelük minimum 6 hónapig érvényes kell hogy legyen a hazautazás napjától. Az útlevélbe kérésre nem tesznek pecsétet, hanem mindenki kap egy fényképes adatlapot, amit hazautazásáig meg kell őrizni. A közhiedelemmel ellentétben nem gond az útlevélben lévő muzulmán országból származó pecsétek megléte, de ilyenkor alaposabban ellenőriznek.izrael 01
Mindenki számára közismert tény, hogy az izraeli utazások esetén a biztonsági előírásokat még komolyabban veszik a hatóságok, mint azt más országoknál szokásos.