Hirdetés

Hirdetés

Lengyelország

Krakkóban hol és mit együnk, ha már a város híres nevezeteségeit megnéztük?

Az ősz beköszöntével a tengerparti nyaralásokról a pár napos városlátogatásokra és kirándulásokra terelődik az utazóközönség figyelme.

A Lengyel Tátrába utazókat újabb téli látványosságok várják Zakopánéban. 

Egy varázslatos építészeti/természeti remekmű található Lengyelországban, aminek a különlegessége abban rejlik, hogy teljes egészében sósziklából vájták ki. Ez Wieliczka legérdekesebb látnivalója.

Lengyelország különösen kedvelt úti cél a magyarok körében, főként gyönyörű reneszánsz városai, a történelem során összefonódó közös lengyel-magyar emlékei, de a lengyel-Tátra sípályái lévén is.

Tippek és látnivalók a Mazuri tóvidék felkereséséhez: hajózás, fürdőzés, kerékpár, középkori várak és városok.

UNESCO védelem alatt álló barokk óváros, Királyi kastélyok, mesés parkok és mennyei gasztronómia vár ránk Varsóban 

Ha lovagvárat keresünk, akkor a malborki Marienburg várát keressük fel, csodás élményben lesz részünk.

Évtizedek óta a világ egyik legnagyobb tragédiájára emlékeztet Auschwitz városa, amit azóta túrák keretein belül tudunk megnézni, hogy leróhassuk kegyeletünket az ott történt szörnyűségek előtt.

Szemet gyönyörködtető, sakktáblaszerű ódon városközpontok, ragyogó alkotásokkal teli bányák, a történelem sötét oldalának mementói. Lengyelország meglepően gazdag és sokszínű látnivalóval kecsegtet, már ami az UNESCO világörökségek számát illeti. Na, de melyik helyszínek kerültek fel lengyel barátainktól az UNESCO bűvös listájára? Az alábbi összeállításunkból kiderül!