Hirdetés

Hirdetés

   December 14.-e a hűség napja Magyarországon, mivel ez a nap, az 1921-es népszavazás évfordulója, amikor Sopron lakossága dönthetett arról, hogy továbbra is Magyarország polgárai akarnak lenni. Ez volt az egyetlen alkalom, hogy a trianoni békeszerződést módosították.

sopron templom

  Rengeteg látnivalóval és kikapcsolódási lehetőséggel büszkélkedhet a város. Az Előkapun áthaladva juthatunk be a Főtérre, mely számos épületnek ad otthont. Talán a legtöbbet fotózott épület Sopronnal kapcsolatban a Tűztorony.


soproni tuztorony


   A római falmaradványokra épült várostorony már a 13. században kaputoronyként szolgált. Mai kinézetét az 1676-os tűzvész után nyerte el. A Tűztorony őrei fontos szerepet töltöttek be a város életében. Jelezték, ha valahol tűz ütött ki, ha idegen katonák, vagy idegen borszállítók közeledtek, valamint a muzsikáláshoz is érteniük kellett. A városi tanáccsal kötött szerződésük alapján esküvők, temetések és városi mulatságok alkalmával ők szolgáltatták a zenét.


soproni főtér  A Főtéren található még a Városháza, Hűségkapu, Szentháromság-szobor, Storno-ház és a Lackner-ház. Minden épület és alkotás egyedi történettel bír. Sopronban sok utcán átszelve, házak kertjében húzódik a vár megmaradt fala. Az utcákat járva fel-fel tűnik, hangulatos, múltidéző képet adva ezzel a városnak.