Hirdetés

Minden gyermek imád órák hosszat a vízben pancsolni, így a Balaton már önmagában is elég élményt adhat számukra. Ám ha éppen rosszabb időt fogunk ki, vagy a gyerkőcök (esetleg éppen mi) egyszerűen megunták a strandolást, érdemes kissé körülnézni a parton is. Alábbi összeállításunkban bemutatjuk, melyek azok a helyek az északi parton, amelyeket családdal együtt (is) érdemes felkeresni.

 1. Balatonederics - Afrika Múzeum
Mindannyian tudjuk, hogy a gyerekek leginkább játszva tanulnak. E tulajdonságukat kihasználva elvihetjük őket pl. Balatonedericsre, az Afrika Múzeumba, amely egy parányi szavanna a Balaton északi partján. Itt nemcsak trófeák és néprajzi kiállítás várja az érdeklődőket, de a gyerekek élő zebrákat, struccokat és antilopokat is láthatnak, sőt a tevékre akár fel is lehet ülni. A szafari park nagyon népszerű a kisgyermekes családok körében, ahonnan a gyerekek számos élményben gazdagodva térhetnek haza.


Balatonederics, Afrika Múzeum - Forrás: balatonederics.hu


2. Szigligeti vár

Ha picit nagyobb már a gyerkőc, érdemes látogatást tenni az alsó- és a felsővárból álló szigligeti várban. Az északi part talán leglátványosabb kilátással rendelkező várában nemcsak szemet gyönyörködtető panoráma fogad minket a Balatonra és a Badacsonyra, valamint a Csobáncra, de a Várhegyre tartó út a nyüzsgő gyerekeket is megpihegteti és elfárasztja. A várkápolna rekonstrukciója remekül sikerült, de a gyerekek számára valószínűleg inkább a várkonyha tarthat majd számot az érdeklődésre. A gyerekek itt megismerkedhetnek a több száz évvel ezelőtti étkekkel és a lakomákkal kapcsolatos különféle szokásokkal. A fiúknak rengeteg érdekességgel szolgálhat a Korok fegyverei című kiállítás, amely azonban külön belépővel látogatható meg. A várban nyaranta rendszeresek a középkori lovagjátékok és a koncertek is. Ha gyermekünknek még ennyi látnivaló után is van kedve rakoncátlankodni, a várban kialakított játszótéren kieresztheti a gőzt.


Szigligeti vár


3. Örvényeshegyi Kertmozi

  Ha éppen olyan filmet adnak a mozikban, amely a gyerekeknél is bombatalálat lehet, menjünk velük moziba! Na, de ne akármilyenbe. A Balaton-parton számos kertmozi található, az északi-nyugati part közelében, Zalacsányban kialakított örvényeshegyi kertmozi a legnevezetesebb közöttük. A dimbes-dombos tájékon, az erdőben megbúvó kertmozi környezete nemcsak a filmekkel varázsolja el a legkisebbeket, hanem azzal is, hogy a moziban dámszarvasokkal is találkozhatnak, sőt akár meg is etethetik őket. Ha további extra mozit látogatnánk meg, menjünk el Tihanyba és próbáljuk ki Európa egyik legelső körpanorámás moziját!


Zalacsány, Örvényeshegyi Kertmozi - Forrás: Facebook


4.-5.-6. Fenyvespusztai Állatsimogató, Salföld Állatpark, Keszthely Állatpark

  Ha tudjuk, hogy gyermekünk odáig és vissza van az állatokért, nem hagyhatjuk ki sem a zalavári bivalyrezervátumot, sem a fenyvespusztai állatsimogatót, ahol a gyerekeknek testközelből, ugyanakkor biztonságos körülmények között van lehetőségük megfigyelni az állatokat. Salföldön is van egy állatpark, ott egyébként gyógyfüvekkel is ismerkedhetnek a látogatók. A Keszthelyen kialakított Festetics Imre állatparkban régi magyar állatfajtákkal, így szürkemarhákkal és rackajuhokkal ismerkedhet az aprónép.



7. Veszprémi Állatkert

Élőben az igazi – ez a mottója a Veszprémi Állatkertnek, amely a Balatontól mindössze 15 kilométerre, csodálatos környezetben várja a látogatókat.  A Balaton északi partjától szinte már csak egy kőhajításnyira fekszik a veszprémi állatkert. Itt a gyerekek már egzotikusabb fajokkal, így lámákkal, makikkal, elefántokkal, orrszarvúkkal, zsiráfokkal, de még pandával is találkozhatnak az 1958-ban alapított állatkertben, amelynek programjait – az érdekes állatokkal való ismerkedésen túlmenően – állatsimogató és rendezvények színesítik.  A szépen kiépített állatkert  minden családtagnak élménydús programotkat  kínál sokféle állattal, és egyéb látnivalókkal. veszprémi állatkert

Élethű dínó a Veszprémi állatkertben


8. Csopak  Élménypark

  Ha a lurkó már picit nagyobbacska és nem retten meg a saját árnyékától, akkor biztosan élvezni fogja a Balaton környékén elterülő kalandparkok nyújtotta szolgáltatásokat. Ezekből a kalandparkokból hatalmas a választék: a Csopaki Élményparkban egyebek között ki lehet próbálni az extrém csúszást, az adrenalin akadálypályát, a minigolfot, a lövészetet, a mászóvárat, de még a quadozást is.

 

9. Balatonfüred Kalandpark

A balatonfüredi Kalandpark sem csak birngázni lehet; ott van mászótorony, trambulin, csúszó pálya és még bicajt is bérelhetünk magunknak. A 30 hektáron elterülő Sobri Kalandparkban sem unatkozhatnak a kisebbek: akár egy egész napot is el lehet tölteni a kalandparkban. A szép környezet túrázásra csábít. A kalandpark szolgáltatások egész sorával várja a családokat: ha nem vagyunk tériszonyosak, végigmehetünk a drótkötélpályán, íjászkodhatunk, felülhetünk egy rodeó bikára, gokartozhatunk, felülhetünk a kisvasútra, kipróbálhatjuk a vízi csúszdát, de akár aranyat is moshatunk, ha elég türelmünk van hozzá.


Sobri Jóska Bakonyi Kalandpark - Forrás: Wikipédia


10. Kislőd Sobri Jóska park

Kislőd határában találhatjuk a híres bakonyi betyárról Sobri Jóskáról elnevezett  Bakonyi Kalandparkot, ami feledhetetlen élményeket kínál minden látogató számára.  Rengeteg  jó játék közül lehet ott választani, mint például  az Airbike,  bob pálya,  drótkötélpálya,  elektromos gyermekautók, az extrém hinta ... Lehet  még gokartozni, hófánkozni,  van jetski, gyermek kisvasút, és sokmás játék is. A kalandparkhoz tartozik a  Hámori-tó ahol  strand is van. Nem csak a gyerekenek, hanem a felnőtteknek  is bőven jut az  élményelemekből.   


+1 Balatonfűzfő  Sherpapark 

 Ha bobozni támadna kedvünk, a Balaton északi csücskében fekvő Balatonfűzfőn  komplett bob és egyéb kalandpályák várnak bennünket. A domboldalba épített Serpapark területén belül kipróbálható különféle  korszerű  ügyességi pályák szinte mindegyike jó szórakozást biztosít, javítja az erőnlétet és az állóképességet.  Olyanok is találnak maguknak izgalmas programot akik  nem szeretnének sportoln ,  csak lágyan és könnyedén jól érezni magukat a lombos fák között.



Booking.com



Készítette: Méhes Judit


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook csoportunk
Utazási élmények első kézből!
Utazási Élmények Facebook csoport
Tovább
TravelBay.hu
UTAZÁST TERVEZEL?
TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook csoportunk
Utazási élmények első kézből!
Utazási Élmények Facebook csoport
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.