Hirdetés

A balatoni strandok közül 34 kapott kék hullám zászlós minősítést, melyből 15 nyerte el a legjobb 5 *-os szintet, 14 lett 4*-os, 5 kapott 3 *-ot


2006 óta minden nyáron szigorú szempontrendszer alapján értékeli 1-től 5 csillagosig a Balatoni Szövetség a tóparti fürdőhelyek minőségét. Ebben az évben 34 balatoni strand kapott kék hullám zászlós, 12 strand pedig 5 csillagos minősítést. A pontozók értékeléseiben a víz minősége mellett fontos szerepet játszik a parkolás, a rendezett környezet, a természet tudatosság, a mosdók és öltözők tisztasága, a sportolási, játszási és étkezési lehetőségek minősége.


balaton szabad strand szoveg kozott02


A június második felében elvégzett minősítési verseny tapasztalatai alapján megállapították, hogy tovább folytatódtak a vendégek elégedettségét tovább javító beruházások a tó partján. Néhány helyen enyhén nőtt a hínár mennyisége, a Keszthelyi-öbölben iszaposodást észleltek. A pályázati rendszer és a kivitelezők késései miatt sajnos néhány helyszínen egészen júliusig húzódtak el a jobbító beruházások, de július 15-re mindenhol befejezik a munkálatokat.


 Utazási Tipp 
   Last Minute a Balatonnál

5*-os minősítésű balatoni strandok:

Keszthelyi Városi strandfürdő, vonyarcvashegyi Lido strand, balatongyöröki Községi strand, gyenesdiási Diási játékstrand, szigligeti Községi Strandfürdő, balatonfüredi Kisfaludy és Esterházy strandok, alsóörsi községi strand, csopaki Községi strand, balatonalmádi Wesselényi strandfürdő, Balatonberény Községi Strand, Balatonföldvár Keleti strandfürdő , balatonboglári Platán strand, balatonlellei Napfény strand4 *-os minősítésű balatoni strandok:

Zamárdi Nagy strand, révfülöpi Császtai strand, ábrahámhegyi Községi Strand, balatonudvari Községi strand, balatonedericsi Zöld Hullám Strand, keszthelyi Libás strand, siófoki Nagystrand, zánkai Községi Strand, balatonszárszói Központi strand, fonyódi Panoráma strand, balatonudvari Fövenyesi strand, balatonmáriafürdői Központi strand, Balatonföldvár Nyugati Strand, gyenesdiási Lido Strand3 *-os minősítésű balatoni strandok:

Keszthelyi Helikon strandfürdő, révfülöpi Szigeti strand, balatonfűzfői Tobruk és Föveny fürdők, balatonfüredi Széchenyi CampingfürdőTIPP: Használja ki az augusztus 20 utáni kedvezőbb árakat! Az időjárás és a víz hőmérséklete általában szeptember végéig kellemesen meleg marad.Különdíjjal tüntették ki a legjobb ponteredményt elérő gyenesdiási játékstrandot és a legzöldebbnek minősítésűnek tartott balatongyöröki strandot. A legjobb szabad strand címét a balatonboglári Platán strand nyerte el, az ábrahámhegyi községi strand lett a legsportosabb, a leginkább kerékpáros barát strand pedig a vonyarcvashegyi Lido lett. Szabad strandok a Balatonon - az északi és déli part legjobbjai


 Utazási Tipp 
   Szállodák a déli parton

A Balaton 3 megyéje közül Somogy-megye a Zamárdi Nagystrandot, Veszprém-megye a Balatonudvari Fövenyesi strandot, Zala-megye pedig a Vonyarcvashegyi Lido strandot tüntette ki. Magyarország deklarált célja, hogy 2030-ra hazánk legyen Közép-Európa vezető turisztikai térsége, ezért komoly hazai és uniós forrásokat fordítanak a jövőben is a Balaton parti infrastruktúra fejlesztésére. A strandokon kívül a kerékpárutak, a szálláshelyek, a hajózás, a programok és szezon hosszabbító rendezvények is fontos támogatásokat kapnak a jövőben.   
   


Hirdetés