Hirdetés

Hirdetés


A Balaton partján nemcsak strandolni lehet, hanem változatos programok sora is várja a gyermekükkel utazókat. Megmutatjuk a déli part legjobb programjait;


Ha elérkezik a nyár és útra kel a család a Balatonhoz, biztosan felvetődik a kérdés hogy mit lehet még csinálni a különböző korú gyermekekkel a különféle strandos programokon kívül.    A   Balaton partján nemcsak strandolni lehet, hanem változatos programok sora is várja a gyermekükkel  utazókat.  Összegyűjtöttünk néhány jó program lehetőséget, amik akár esős időben is érdekesek és  biztosan szívesen emlékeznek majd rájuk a a gyerekek, ha véget ért a nyaralás.


1. Siófok Kálmán Imre Kultúrális Központ A turista szezon folyamán szinte minden héten szerveznek a gyerekeknek zenés-, színházi és szórakoztató programokat, melyek egy része díjmentesen látogatható. A programokat gyakran a Siófok Főterén található központ udvarán bonyolítják le. 

 

2. Siófok valóságos szórakoztató központja az Aranyparton lévő 50 méter magas magyar építésű szépen kivilágított Óriáskerék a Nagystrandon valamint a Petőfi sétány szórakozóhelyekkel, üzletekkel és éttermekkel. Esténként a fiatalok számára ez a terület szórakozási és buli lehetőségek központja, de családdal is jó élmény végigsétálni a kivilágított sétányon.   


Siófok Petőfi sétány2

 Utazási Tipp  
    Siófok, Lelle, Boglár - Kedvező árú szállások a Balaton déli partján3. Zamárdi – Kalandpark - A főútvonal mellett kiépített kalandparkban tartalmasan és aktívan lehet eltölteni az időt. Gondoltak a kisebbekre is de akár a fiatal felnőttkorban lévőknek is érdekes les a program. Lehet mászó parkozni, van élménygőzös, labirintus,  kincsmosás, élménygolyó, vízi dodzsem, csúszópálya és power tower..   
Zamárdi Kalandpark2

4. Zamárdi Ring - A gokart pálya a kalandparktól 200 méterre épült és szépen parkosított környezetben már 8 éves kortól is át lehet élni a vezetés élményét, de a nagyobbaknak is nagy kaland lesz az 550 méteres 10 kanyarral kialakított pályán való vezetés.


5. Balatonföldvár –A Hajózástörténeti Látogatóközpont Kiállítás és Kilátó egy élményszerű és modern interaktív bemutatót nyújt a balatoni hajózás történetéből, a balatonföldvári magas parton. A kiállítás végére érve pedig feljutunk a 25 méteres kilátótorony tetejére, ahonnét egyedülálló panorámában lehet gyönyörködni minden irányban!   


Földvár hajómúzeum22

6. Balatonszárszó - Csukás István Színház; Egy régi Balaton parti kertmozi átépítésével alakították ki ezt a főképpen gyerekdarabok előadásait bemutató színpadot. Érdemes rákeresni a programokra, mert esténként akár a nagyobbak is kellemes előadásokra számíthatnak.  
Szárszó Csukás Színház

7. Balatonszemes – Rádpuszta Gasztro Élménybirtok; A párját ritkító területi és környezeti adottságokkal rendelkező birtokon a 13. századi templomrom, állatsimogató, sportpályák és lovaglási lehetőség számítanak fő attrakciónak, de a Quad és GoCart bérlési lehetőség valamint a kölyöktanya is jó programnak számít. 
Rádpuszta1


8. Balatonlelle – Cirkusz és Vidámpark; Siófok mellett Balatonlelle a déli part fő szórakoztató központja. Délután és esténként üde és színvonalas cirkuszi előadásokon lehet részt venni valamint a szoms zédos vidámparkot is sokan látogatják. Van egy kisebb játszópark is a vasútállomásnál valamint új attrakciónak számít a tóparti Óriáskerék is, melyet esténként látványosan kivilágítanak.      
Lelle cirkusz1

9. Balatonboglár – Várdomb és a Xantus János Gömbkilátó; Érdekes és felejthetetlen program a boglári Várdomb felkeresése, ahol a tájékozódási pontként is szolgáló gömbkilátó mellett a nyári szánkópálya a fő attrakció. Ezenkívül van egy mászó parkjuk, lehet fánkozni és ugrálni is a trambulinos gumiasztalon. 
Boglár nyári szánkópark1

 Utazási Tipp  
    Siófok, Lelle, Boglár - Kedvező árú szállások a Balaton déli partján

 

10. Hajókirándulások – A Balatoni kikötőkből egész szezonban indulnak menetrend szerinti kiránduló hajók illetve esti zenés programokon is részt lehet venni. A népszerűbb célpontok közül Badacsony, Tihany és Balatonfüred a leg felkapottabbak, de az is jó kombináció, ha az út egy részét hajóval, a többi részét pedig vasúton tesszük meg.   Az aktuális menetrendekről a bahart.hu internetes oldalon lehet tájékozódni.


balatoni hajós2

 

A fenti programokon kívül is nagyon sokféle érdekes helyi rendezvény és látnivaló várja a családokat a Balatonnál, ha pedig autóba ülünk 30-40 kilométeres körzetben megsokszorozódik az érdekes program lehetőségek és nevezeteségek száma is. Akár egy teljes hónapot is el lehet úgy tölteni a déli parton, hogy minden nap valami más programon veszünk részt a gyerekekkel.