Hirdetés

Ha elkerülnénk a nyáron túlzsúfolt üdülőtelepeket, akkor a Balaton déli partján, Fonyód és Balatonmáriafürdő szomszédságában található Balatonfenyves igazán remek választás a szabadság eltöltésére!
   Ha elkerülnénk a nyáron túlzsúfolt üdülőtelepeket, akkor a Balaton déli partján, Fonyód és Balatonmáriafürdő szomszédságában található Balatonfenyves igazán remek választás a szabadság eltöltésére! A település népszerű családbarát nyaralóhely, amely egyaránt sok szeretettel várja a már évek, évtizedek óta visszajáró és a leendő látogatóit. A 7-es főúton és a Székesfehérvár-Gyékényes vasútvonalon megközelíthető üdülőfalu eredetileg Fonyód részét képezte, lakói 1991-ben egy szavazás keretében döntöttek az önállóságról. A település nevét a keleti részeken megtalálható fenyvesek után kapta.
Balatonfenyves1x

 Utazási Tipp  
    Nyaralj a Balatonnál! - Boglár, Lelle, Siófok pénztárcabarát szálláshelyek akár SZÉP kártyával is!

 Balatoni strandolás1

Balatonfenyves strandjai:
 
Fenyvesen három nagyobb strand található, ezek:  mindegyike szabad strand, gyönyörű panorámával a szemközti Badacsonyra. Mindegyik strand tiszta és rendezett, a víz sekély és lassan mélyülő és az összes hely rendelkezik játszótérrel, így kisgyermekes családok részére is kiváló választás. Többféle játéklehetőség várja az itteni nyaralókat.
A Nagy Strand Balatonfenyves legnagyobb strandja. Ez is nagyon előnyös partszakasz gyermekek számára, akiknek külön homokos strandrészt alakítottak ki itt. Vannak öltözők, WC, zuhanyzók, játszóterek és egy vízibicikli-kölcsönző is. A víz is jó minőségű és a parton számos étterem, vendéglő és pizzéria, lángosozó kapott helyet. Fizetős a parkolás és ez a hely is elég árnyas.
A Balatonfenyves Strandnál is fizetős a parkolás és a WC-használat, ezért jó, ha előre felkészülünk apróval, egyébként a partmeder se túl mély, se túl sekély. A környéken számos büfé található, ha bármikor megéheznénk és a területen elég sok árnyékos hely is akad.
A Csalogány Strandon is vannak, öltözők, zuhanyzók, játszóterek és fák. A partszakasz itt is elég sekély, de az elején elég sok kagyló van, ezért ajánlatos inkább fürdőcipőt viselni. Itt is vannak büfék, lángosozók és egyéb étkezdék.  
Balatonfenyveskülönvonatx
 
Látnivalók Balatonfenyvesen:

- Kisvasút (Balatonfenyvestől Somogyszentpálig)
- Nagyberek – vadregényes terület a falutól délre (túrázás, vadászat)
- Balatonfenyvesi Yachtkikötő és Móló

Kirándulások és programok Balatonfenyves környékén:
 
 Balatonfenyves vendégei többféle egész napos illetve félnapos kirándulási lehetőség közül tudnak válogatni:
 
- Fonyód – kikötő, Fácános vár, Présház étterem, Várhegyi-kilátó
- Balatonboglár - Gömbkilátó, Platán Strandfürdő, Múzeumhajó
- Hévíz – gyógyfürdő
- Zalakaros – gyógyfürdő
- Csisztapuszta (Buzsák) - fürdő
- Kehidakustány - termálfürdő
- Keszthely – Helikon-kastélymúzeum, Cadillac-múzeum, Balaton Múzeum
- Kis-Balaton és a Kápolnapusztai Bivalyrezervátum
- Hajókirándulások: Badacsony, Szigliget – szigligeti vár

 Utazási Tipp  
    Nyaralj a Balatonnál! - Boglár, Lelle, Siófok pénztárcabarát szálláshelyek akár SZÉP kártyával is!