Hirdetés

Hirdetés

A Yucatan-félsziget legjobb látnivalói, időjárása, érdekességek és szálláslehetőségek.
 
Ha valaki nem szereti a hideg téli időjárást és a téli időszakban is szeretné élvezni a meleg napsütést, átélni a tenger hullámainak langyos simogatását, jó választás lesz számára Mexikó, azon belül is a zsúfoltabb Cancúntól délre eső Májusa Riviéra, mely kevésbé szól a tömegturizmusról és az amerikai életstílusról.
Májusa riviera 01

A téli időszak egyik csúcspontját jelentheti egy utazás a karibi térségbe, ahol álomszép fehér homokos tengerpartok, buja trópusi vegetáció és sok-sok különleges látnivaló várja az utazókat. Elsősorban azoknak ajánlják ezt az üdülő régiót, akik szeretnék kiélvezni a kellemesen meleg, barnító napsütést, a hullámok morajlását, a színvonalas helyi éttermeket, és az éjszakai életet a táncos-zenés szórakozóhelyeken. A nyaralásuk során pedig megismerkedhetnének a Májusák letűnt világának emlékeivel és a Yucatan-félsziget szenzációsan szép látnivalóival.
 Utazási Tipp  
    Mexikói utazások, akciós szállások

A Májusa Riviéra és a Playa del Cármen az egyik legjobb célpont a búvárkodáshoz és a snorkelinghez is. A partjaihoz közel található egy kiterjedt korallzátony, amely a tengeri fajok széles választékának ad otthont. Aki itt merülni indul, biztosan találkozni fog a lenyűgöző szépségű színpompás trópusi halakkal és itt még nincs vége a kalandoknak! Érdemes folytatni a felfedezéseket a földalatti barlangok és folyók kristálytiszta vizű medencéiben, melyek szintén örök életre szóló élményekkel várnak mindenkire.
 
Ha sokra értékeli valaki a természetes környezetet és az ökoturizmust, érdemes a Májusa Riviérán megszállnia, mert a terület nagy része még mindig mentes az urbanizációtól. Könnyű megtalálni és felfedezni az érintetlen természetet, sok csodálatos helyszínre lehet eljutni, megcsodálni és lefotózni a helyi élővilágot ahol a növények és az állatok a szivárvány összes színeiben pompáznak. Kellemesebb és jóval ember közelibb, mint Cancún a maga 180 luxus szállodájával és túldimenzionált szórakozóhelyeivel.
 
 
Látnivalók, kirándulások a Yucatan-félszigeten:
 
 
1. Chichen Itza
 
Az északi Májusa civilizáció egykori fővárosa kb.2-3 óra alatt érhető el. Sokak szerint az egyik legérdekesebb mexikói látnivaló. Általában egész napos kirándulások során lehet felkeresni, de kb. 10 éve már nem engedik meg, hogy a turisták felmásszanak a piramis tetejére. Bővebben: Chichen Itza
 
 
2. Tulum
 
Az egyetlen közvetlenül a tengerparton épült Májusa romváros, mely a Májusa Riviéra tréségében található. Legfőbb épülete a Castillo (kastély) melyet kígyókat formázó oszlopok díszítenek. Szintén fontos látnivalók még a Freskók temploma, a Szél Istenség temploma és az Alászálló Istenség temploma. Garantáltan itt készíthetők a legszebb mexikói fotók! A közvetlen közelében található a Playa Paraiso mely a környék legfestőibb strandja.

 Utazási Tipp  
    Mexikói utazások, akciós szállások

3. Uxmal
 
Ezt a Májusa lelőhelyet jóval kevesebben keresik fel, mert több mint 100 kilométerrel távolabb van, mint Chichen Itza. Legfőbb látnivalója az ovális alaprajzú 40 méteres Varázsló piramis a közelében lévő Kormányzó Palota fali és mennyezeti faragásai, Apácák háza, teknősök temploma
 
 
4. Xel- ha Vizi szórakoztató park
 
A szórakoztató park különlegessége, hogy egy lassú vízfolyás karibi torkolatánál létesült, így minden létező vízi élményt ki lehet próbálni: úszni a víz alatti barlangban, sznorkellezve megcsodálni a több ezer színpompás trópusi halat, bejárni a Májusa dzsungel trópusi ösvényeit, kerékpározni és kajakozni is lehet. A kisgyerekeknek biztonságos gyerekvilágot alakítottak ki, csúszdával, elkerített öböllel, játszóterekkel.
Májusa riviera 02

5. Xcaret öko-élménypark
 
A Májusa Riviérától mindössze 15-20 perces úton érhető el Xcaret, ami egy természetes öko- élménypark. Párosan, de akár gyermekekkel is érdemes felkeresni. A borsos árú belépőért cserében garantáltan életre szóló élményekkel gazdagodunk. Létezik délutáni jegy is amivel sokat lehet spórolni. Esténként színpompás gálaműsorokban lehet gyönyörködni. A tengerparti ökoparkban mindenki talál kedvére valót az 50 különféle attrakció között: Jaguár sziget, delfines úszás, föld alatti folyó, pillangó ház, karibi kilátó, Májusa labdajáték bemutatók, zenés mexikói show …..