Hirdetés

Két előző beszámolóm (Bodensee pozitív és negatív) összegzéseként írtam meg ezt a mostani cikket, új témákból merítve, mert itt most főleg a Bodensee német oldalának meghökkentő és/vagy mulatságos oldalát mutatom be, amolyan mindennapi „furcsaságokat”.


- Azzal kezdeném, ami még világviszonylatban is ritkaságnak számít. Sosem gondoltam volna, hogy valaha is látni fogok ilyeneket élőben! 

A zeppelinekről beszélek.


Bodensee meghökkentő 1

A Bodensee és környéke fölött gyakran hallatszódik egy furcsa, erőteljes zümmögés. Ha ilyenkor felnézünk az égre, akkor megpillanthatjuk a tó fehér óriásait, az elegáns léghajókat. Pedig az ember azt hihetné, hogy ezek már „kihaltak”! ?

 

Egyszerűen fantasztikusak! Szeretem, ahogy lassan és méltóságteljesen „elúsznak” a fejünk fölött. „Normális” esetben egyáltalán nem ritka látvány itt a Bodensee körül, a nyári időszakban napi szinten jönnek-mennek, én mégis, szinte gyermeki örömöt érzek, amikor újra és újra meghallom azt a furcsa kis morajt a fejem fölött, ami a közeledtüket jelzi.

 

Ezek az érdekes járművek egyébként a Bodensee egész környékét bejárják, a németországi Friedrichshafen repterén szállnak fel és Németországból átmennek Svájc és Ausztria légterébe is, attól függően, hogy milyen hosszú útra fizetnek be az emberek. Az utasok 12 különböző, 30 és 120 perc közti útvonalakat választhatnak. A Zeppelin NT panorámás ablakai lenyűgöző kilátást nyújtanak a Boden-tó régió egész vidékére. A „Bodensee-Ferienzeitung – Frühling 2021” újságban olvastam legutóbb, hogy a fedélzeten szabad mozgás engedélyezett, még a kapitány válla fölött is átnézhetünk a pilótafülkében, vagy egyszerűen csak hátradőlve élvezhetjük a súlytalan lebegést... nos, egyszer majd én is megtapasztalom testközelből, mert sajnos nem pénztárcabarát az áruk, de addig is itt van még egy csokorra (felhőre) való képem, alulnézetből róluk: 


Bodensee meghökkentő 2

LAPOZZ TOVÁBB A FOLYTATÁSÉRT !

Hirdetés