Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés


Nem, nem arra a fajta kalandozásra gondolunk, mint amelyet honfoglaló eleink tettek a mai Dél-Németország területén, hanem arra, amikor családunkkal vagy társunkkal együtt elmerülünk a különféle tematika szerint felépített vidámparkok és akvaparkok csodáiban és önfeledten élvezzük, hogy pár óra erejéig ismét gyermekké válhattunk.

  Nem, nem arra a fajta kalandozásra gondolunk, mint amelyet honfoglaló eleink tettek a mai Dél-Németország területén, hanem arra, amikor családunkkal vagy társunkkal együtt elmerülünk a különféle tematika szerint felépített vidámparkok és akvaparkok csodáiban és önfeledten élvezzük, hogy pár óra erejéig ismét gyermekké válhattunk. Móka és élmény – ez a német szabadidőparkok jelszava!


 Utazási Tipp  
    Utazások Németországban

 

Tematikus vidámparkok:

 

LEGOLAND

 

  Az egyik legismertebb németországi tematikus szabadidőpark a mintegy 40 hektárnyi területen fekvő günzburgi Legoland. Az Augsburgtól tízpercnyi autókázásra lévő óriási szabadidőpark kiváló időtöltés a 2-12 éves korosztály és szüleik számára, ahol kb. 60 játék és program közül választhatjuk ki, melyek érdekelnek minket a leginkább. Lesz itt LEGO-tematika alapján épült kalózsziget-hotel, szafari- és dzsungel túra, sárkányvadászat, nindzsavilág, paloták… a gyermekek letehetik az első „jogosítványukat”, részt vehetnek egy lovagi tornán, legorobotokat építhetnek és programozhatnak be vagy 4D-filmeket nézhetnek kedvük szerint.
Belépők: 47-52 EUR-ig/ nap, 3 év alatti gyermekek számára ingyenes a belépés.


legodEUROPA PARK

 

Németország (és Európa egyik) legnagyobb szabadidőparkja. A francia határhoz közeli Rust falucska mellett közel 850.000 négyzetméteren elterülő, 1975-ben nyílt témapark neve nem véletlenül Európa: 13 országot mutatnak be 16 témavilágon keresztül, amik köré különböző bemutatókat és egyéb show-műsorokat szerveznek. Van itt interaktív tengeralattjáró-szimulátor, aminek segítségével felfedezhetjük Atlantiszt, lehet játszani az izgalmas spanyol játszótéren, de csónakázhatunk egy eredeti afrikai hajóházban vagy a tündérekkel is, mehetünk hullámvasúton az Alpok hegyei között, lehetünk nyakig vizesek a vízi vasúton, de felpróbálhatjuk Hamupipőke cipőjét is. Belépők: 47-55 EUR-ig/ nap. 


europa park nemetorszagTRIPSDRILL

 

  A Tripsdrill Élménypark Németország legrégibb tematikus szabadidőparkja. A Stuttgart közelében található, 77 hektáros park területén több állatfarm, vidámpark, múzeum (pl. a borászat fejlődését bemutató Vinarium), de még egy vadaspark is található, de fő témája a német (azon belül is elsősorban a sváb) népművészet bemutatása. Az 1928-ban nyílt létesítmény a nevére maximálisan rászolgáló „Mamut” hullámvasúttól erdőben lévő bájos faházakig, solymászattól a nyilvános etetésekig és a szélmalmokig bezárólag számos látnivalót tartogat a látogatók számára. Belépők: 11-13 EUR/ nap, 4 év alatti gyermekek részére ingyenes a belépés.  


tripsdrill 1698855 960 720