Hirdetés
Mint ahogy arról mi is írtunk már, az egyre növekvő utazási trendek hatására egyre több helyen kell bevetni valamit a turisták tömegei ellen. Szardínián is már lépéseket kell tenni az ügy érdekében.

2020-tól kezdve belépőt fognak szedni a Szardínia legszebb és leglátogatottabb strandján, ugyanis a turistahullámok túlságosan nagy mértékben rombolják a helyi ökoszisztémát. Az érintett partszakasz a La Pelosa, ahová minden évben turisták tízezrei (utóbbi időszakban ez csak növekedett) látogatnak el és a legfontosabb látnivalók közé tartozik, minden úti könyv legelőkelőbb helyén találjuk. Természetesen a népszerűségéhez homokos tengerpart és elszállt árak is társulnak.
 Utazási Tipp  
    Utazások, szállások
Olaszországok

Antonio Diana helyi polgármester éppen ezért bejelentette, hogy a következő évtől kezdve minden embernek belépőt kell majd fizetnie, és a napi turisták számát is 1500 főben maximalizálják. A legelején a folyamat csak kísérleti jelleggel fog működni, aminek a bevételeit a partszakasz szabályozására és fenntartására fogják fordítani.

la pelosa 01
képek forrása: flickr.com - wikimedia.org

La Pelosa

Szardínia elsősorban a strandjai miatt lehet kiváló úti cél mindenkinek, aki kikapcsolódásra vágyik. Az egyik leghíresebb strand a sziget északnyugati részén található (a La Pelosa) és tényleg érthető a hírneve: szemkápráztató a tenger, rendkívül hangulatos partszakasz. Május végén, június elején a legjobb látogatni a strandot, és ha az egyik helyi hotelből közelítenénk meg, akkor érdemes minél korábban indulni, főleg a tervezett belépők miatt is. Szardínia legszebb strandjai, tengerpartjai - Cala Cipolla, Cala dei Gabbiani, Cala Luna