Hirdetés

Hirdetés

Románia

Minden erdélyi utazás legfontosabb csúcspontjaihoz sorolható program a „kincses város” Kolozsvár meseszép látnivalóinak felkeresése.

Székelyföld egyik legfontosabb központja rengeteg élménnyel, mesés szecessziós épületekkel és magyar történelmi látnivalókkal várja az utazókat.

Az Erdély sóvidékén található Medve-tó, európai szinten is egyedülálló és páratlan szépségű sósvizű gyógyfürdőhely.

Ha Románia az utazásunk célja, legtöbbször Erdélyre gondolunk a magyar múlt emlékei miatt, esetleg néhányan elutaznának a Fekete tenger partjára nyaralni, vagy a Duna deltájához horgászni, vagy madár lesre.

Két ritka természeti csodát, a Békás-szorost és a Gyilkos tavat mutatja be írásunk az ezeréves erdélyi határ mentén.

A téves reklámoknak köszönhetően nem a valódi Drakula várat látogatja a többszázezres látogatótömeg.

Erdély az egyik legszebb táj a Kárpát-medencében, ezért érdemes legalább egyszer meglátogatni. Ismerjék meg a legszebb látnivalóit.

Kevesen tudják, hogy egyik legnagyobb királyunk, Mátyás Kolozsvárban látta meg a napvilágot. Azt pedig még kevesebben tudják, hogy a születésnek helyt adó polgárház a mai napig látogatható.

A fenti cím nem egy mese kezdete, ugyanakkor igen találóan leírja a világ egyik legszebb (és egyik leghajmeresztőbb) útvonalát. A Fogarasi-havasokat átszelő hágón húzódó, gyakran csak „7C” jelzésű autóút az erdélyi Alsóárpástól a havasalföldi Argyasudvarhelyig (Curtea de Argeș) vezet. A legegyszerűbben úgy közelíthetjük meg az Transzfogarasi hágót, ha a Szeged-Arad-Bégamonostor-Szászsebes útitervet választjuk.

Az Erdély szívében 950 méter tengerszint feletti magasságban, sziklás bércek és zöldellő fenyvesek által körülölelt tengerszem nemcsak írókat és költőket ihletett meg. A vulkáni tevékenység által keletkezett, Európában egyedülálló krátertó eredete és elnevezése az évszázadok során sokak fantáziáját meglódította. Az egyik leghíresebb történet a címben szereplő nagyurakhoz és leányokhoz fűződik.