Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Létezik egy kis szigetcsoport a Földközi-tengeren, ami – ha az embernek nem is ugrik be első hallásra – mindenkinek az eszébe juttatja a mediterrán környezet szépségeit, hiszen többek között itt található Ibiza, Mallorca és Menorca.

 

A szigetek tökéletes helyet nyújtanak a kikapcsolódáshoz, hiszen a összes mediterrán tulajdonságot magukon hordozzák: mindig süt a nap, tágas homokos tengerpartok találhatóak itt, sok a hangulatos rejtett öböl és rengeteg új dolog kipróbálására van lehetőség. A vízi sportok közül a könnyűbúvárkodás, a szörfözés vagy éppen a Flyboard áll rendelkezésünkre. Akik inkább szívesebben maradnának szárazok, azoknak nyugodt szívvel ajánlhatjuk az üvegfenekű hajóval zajló tengeri utat.


balear szigetek 01A legjobb vízi parkok, szociális programok, éttermek, diszkók és strandok Ibizán találhatóak, Magaluf és San Antonio személyében. A főszezonban ezek a legzsúfoltabb helyek, így ide mindenképpen érdemes egyszer-kétszer ellátogatni, mert ha valamire szükséged van, akkor azt itt jó eséllyel be tudod majd szerezni. Akik inkább a visszafogott pihenés pártján állnak, azoknak érdemes lehet felkeresni egy nyugodt öblöt, amit egy egyszerű útbaigazítással és egy jachttal megtehet. (Egyiket se túl nehéz megszerezni, angolul szinte mindenki tud egy-két alapvető mondatot, jachtot pedig szinte bárhol lehet bérelni)
 Utazási Tipp  
    Legjobb utak, szállások Spanyolországban

balear szigetek 02


A szigetek mindegyikére jellemző a forró nyárral és az enyhe téllel rendelkező éghajlat. És most vegyük sorra a szigeteket és azok látnivalóit!

 

  • Mallorca: Ez Spanyolország legnagyobb szigete, és az 1960-as évektől vált egyes országokban a tömegturizmus szinonimájává. A szigeten található Tramuntana-hegység az UNESCO világörökségének részét képzi. az 550 km-nyi tengerpartja pedig népszerű a sportolók körében.
  • Menorca: A második legnagyobb Baleár-sziget, a hely népszerű a kikapcsolódni vágyók körében, ráadásul páratlan értékekkel is bír, több ókori emlékművel és sok olyan állat- és növényfajjal, ami csak itt él meg. Ennek a szigetnek is a jelentős területe az UNESCO része.
  • Ibiza: A sziget nem túlságosan nagy (viszonyítási alapnak: kicsit kisebb, mint a Balaton), viszont 110 ezer ember él itt. A sziget elsősorban az éjszakai élet kedvelőinek a Mekkája, és főleg a fiatalok körében népszerű.

 

A világ legnagyobb szórakozóhelye is itt található, a Privilege, ami 10 ezer ember befogadására alkalmas.


balear szigetek 03