Hirdetés
Hasznos tanácsok Lanzarotére a tűz szigetére utazóknak.

Repülővel kb. 5,5 óra alatt lehet eljutni a Kanári szigetek bármelyik tagjára. Szinte mindegy, hogy melyik szigeten szálltunk meg, hajóval vagy repülővel lehetőségünk van a szigetek közti utazásra. Mivel nem nagy távolságokról van szó, 1-1,5 óra alatt elérhetjük az úti célunkat, akár 10-15 Euro összegért. Így érkezünk meg például Lanzarote szigetére.
lanzarote 01

A természet csodáinak tárháza fedezhető fel a „tűz szigetén”. A vulkáni eredete miatt, Lanzaroten járva, az embernek olyan érzés van, mintha egy teljesen másik bolygón lenne. Kopár sziget, növényzet alig van, szinte sehol nincs elektromos kábel a levegőben, minden házat törvény szerint fehérre kell festeni, és a gyógyszertárat jelző táblán kívül, semmi reklámvilágítás nem engedélyezett.
 Utazási Tipp  
    Fedezze Fel velünk a Kanári-szigeteket

A Timanfay Nemzeti Park a sziget talán legfőbb nevezetessége, melyet semmiképpen nem szabad kihagyni. Ezen a holdbéli tájon, a megkövült lávaterületen keresztül vezet az út, melynek végén a látogató saját talpa alatt érezheti a tűz erejét. A nemzeti park területén csak szervezett, buszos túrára van lehetőség, ez kb. fél óra. Egyénileg nem engedélyezett a közlekedés. Felnőtt belépő:10 Euro, gyermekeknek (7-12 év kor között) pedig: 5 Euro /az ár tájékoztató jellegű/

lanzarote 02 

Különleges helyszín az El Lago Verde. Ez egy félkör alakú vulkáni kráter, mely óceánvízzel van feltöltve. Színe miatt zöld tónak is nevezik, a benne élő rengeteg alga miatt. A környéket a természet egyéb színei teszik csodálatossá. A piros kráter, a fekete homok, a kék óceán. A helyszín autóval megközelíthető, majd pár méter séta után érkezünk a tó partjára.

Számomra talán a leglenyűgözőbb hely mégis a Jameos del Aqua. A 800 méter mély barlangot egy lávafolyam alakította. A bejárat után a lépcsőn lesétálva, egy étterembe érkezünk. Elképesztő látvány. Miután megkóstoltuk az ízletes napi menüt, pár lépés után elérünk egy kis belső tóhoz. A világon egyedülálló módon itt található vak, fehér rákok százai elé csak leül az ember, és áhítattal nézi ezt a mesés látványt. Itt nincs kötelező nyugalom, ez valahogy ösztönös. Ahol még arra is figyelnek, hogy a naptól megfelelőképpen védjék ezeket az állatokat. A tavat és barlangot elhagyva egy újabb, békés és idillikus helyszín tárul elénk, ahol ismét megpihenhetünk 1-2 percre.
lanzarote 03

Utunkat tovább folytatva érkezünk meg a sziget leghíresebb szülöttjének, Cézar Manriqueznek a házához. Az 1900-as években alkotó, világhírűvé vált építész, szobrász, és festőművész egyedi nézeteit, elképzeléseit, különleges alkotásait tekinthetjük meg ezen a helyen.
 Utazási Tipp  
    Fedezze Fel velünk a Kanári-szigeteket

A szigeten a természeti, és kulturális kincsek mellett, csodálatos strandok találhatóak. Puerto del Carmen, a legnépszerűbb település, melynek közel 1km hosszú tengerpartja van, számos étteremmel, bárral, és vízi sport lehetőséggel csábítja a látogatót. A fiatalok is kedvelik, mert Lanzaroten belül itt van a legnyüzsgőbb éjszakai élet. Costa Teguise a fehérhomokos tengerpartjával vonzza a turistákat.
lanzarote 04

Lanzarote szigetén különösen jó borokat készítenek. A környezetet látva, az avatatlan szem, ezt lehetetlennek tartja. Az un „geria”a magyarázat. Ez a vulkáni kőzetbe ásott lyuk, melynek közepébe ültetik a szőlőket, és félkörben köveket tesznek a szélére. Ez a La Geria Tájvédelmi Terület. Az itt található üzletben ajándéktárgyakat, kozmetikumokat, és természetesen díjnyertes borokat vásárolhatunk.

A Kanári-szigetcsoport bármelyik tagját választja az ember, biztosan úgy érzi, hogy akár ide, akár egy másik szigetre visszatér még az életben. És jó szívvel ajánlja, ahogyan én is!