Hirdetés

Hirdetés

Szlovákia

Meseszép tájak, gyönyörű magyar emlékek és sok szép látnivaló várja a Felvidéken a Szlovákiába utazókat. 

Séta a fák felett: mesebelinek hangzik, de lehetséges. Ha nem is pontosan a fák felett, de Szlovákiban már a fák lombkoronájának magasságában is tehetünk egy kellemes sétát.

Valószínűleg sokan gondolkodtak már azon, hogy a következő télen el kellene utazni a Magas-Tátrába síelni.

Donovaly legfőbb vonzereje kétségtelenül kedvező árfekvésében és közelségében rejlik, hiszen ha leesik az első hó, ez az egyik legkönnyebben elérhető síterep akár autóval, akár busszal szeretnénk felkeresni. 

A Magas-Tátra minden évszakban másért vonzza az idelátogatókat:

A ma Szlovákiához tartozó, egykor Magyarország részét képező Felvidék rendkívül gazdag gyönyörű történelmi műemlékekben és természeti látnivalókban. Hófödte magaslatok, ódon várak, titokzatos cseppkőbarlangok, sötét fenyvesek és középkori hangulatot árasztó takaros bányavárosok teszik mesebelivé a tájat.

Ez a Szlovákiában fekvő vár nagyon népszerű turista célpont, és annak tudatában, hogy mennyi érdekes történettel rendelkezik.

Kalandos túraútvonalak, szurdokvölgyek, Hernád áttörés, jégvilág és érintetlen természet a magyar határtól 50-60 kilométeres távolságban.

Mindegy, hogy egy baráti társasággal vagy a családunkkal érkezünk Jasnára és az se számít, hogy valaki kezdő-e vagy haladó szinten síel.

Kubinska Hola síparadicsoma hatalmas élményt nyújt mindenki számára.