Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Szlovákia

Meseszép tájak, gyönyörű magyar emlékek és sok szép látnivaló várja a Felvidéken a Szlovákiába utazókat. 

Valószínűleg sokan gondolkodtak már azon, hogy a következő télen el kellene utazni a Magas-Tátrába síelni.

Séta a fák felett: mesebelinek hangzik, de lehetséges. Ha nem is pontosan a fák felett, de Szlovákiban már a fák lombkoronájának magasságában is tehetünk egy kellemes sétát.

A ma Szlovákiához tartozó, egykor Magyarország részét képező Felvidék rendkívül gazdag gyönyörű történelmi műemlékekben és természeti látnivalókban. Hófödte magaslatok, ódon várak, titokzatos cseppkőbarlangok, sötét fenyvesek és középkori hangulatot árasztó takaros bányavárosok teszik mesebelivé a tájat.

Donovaly legfőbb vonzereje kétségtelenül kedvező árfekvésében és közelségében rejlik, hiszen ha leesik az első hó, ez az egyik legkönnyebben elérhető síterep akár autóval, akár busszal szeretnénk felkeresni. 

A Magas-Tátra minden évszakban másért vonzza az idelátogatókat:

Ez a Szlovákiában fekvő vár nagyon népszerű turista célpont, és annak tudatában, hogy mennyi érdekes történettel rendelkezik.

Kalandos túraútvonalak, szurdokvölgyek, Hernád áttörés, jégvilág és érintetlen természet a magyar határtól 50-60 kilométeres távolságban.

Ismerjék meg Szlovákia fővárosát, a magyar gyökerekkel is rendelkező Pozsonyt, amely megannyi érdekes és szép látnivalóval rendelkezik.

Az Alacsony-Tátra méltánytalanul kevés figyelmet kap, pedig izgalmas és kihívásokkal teli élményt tud nyújtani, az arra vágyóknak. Mielőtt elindulunk a természet csodáit felfedezni, soha ne felejtsük el, hogy a természet az úr, mi csak vendégek vagyunk!