Szlovénia népszerű tengerpartja mindössze 47 km hosszú. Az olasz és horvát tengerparti hangulat keveredik itt az osztrákos tisztasággal és rendezettséggel fűszerezve.

Aki szlovéniai tengerparti nyaralást tervez, mindenképpen gondoskodjon időben a szállásfoglalásról, mert különösen főszezonban nagyon kapósak a tengerparti szálláshelyek. Az apartmanoktól az ötcsillagos szállodáig széles a választék. az árak némileg magasabbak mint Horvátországban, de nem érik el az olaszországi szintet. Mióta a tengerpartig kiépült az autópálya, Budapestről körülbelül 5 órányi autóútra található a szlovén tengerpart, melyen 12 település osztozik.

A tenger vize és a strandok is mindenütt nagyon tiszták, partja leginkább az isztriai strandokhoz hasonlóan sziklás, betonozott vagy kavicsos kivételt képez Portorož központi strandja, ami homokkal borított.

Összeállításunkban röviden bemutatjuk a magyarok 5 legkeresettebb szlovén tengerparti üdülőhelyét.


piran szoveg kozeKülön előnyei a szlovéniai nyaralásnak, hogy nagyon jó a közbiztonság és mindenhol rend van. Jók az útjaik, fizethetünk euróval is, így nem kell bajlódni a pénzváltással. Közel van az Isztria és Olaszország is, így jókat kirándulhatunk a szomszédos országokba. Az egyhetes nyaralás alatt javasoljuk, hogy látogassanak el a Postojnai cseppkőbarlanghoz és a közeli lovagvárhoz is!


Az 5 legjobb Szlovén üdülőhely:

1. Piran
A hosszú velencei uralom miatt úgy érzi az ember magát Piranban, mintha Olaszországban járna. A középkori várfalak, a szűk sikátorok és a velencei stílusú Szent György templom valódi olaszos hangulatot árasztanak. Esténként érdemes kiülni a helyi kávézókba és éttermekbe, és átélni az egyedülálló hangulatot.

2. Portorož
Sokan némi túlzással hasonlítják a Francia Riviéra hangulatához a portorož-i nyári életet. Központi homokos strandja, elegáns éttermei, zenés szórakozóhelyei és Casinoja miatt inkább a szórakozást keresőknek ajánlják. Érdemes a hosszú tengerparti sétányon átmenni a mindössze 3 km-re található festői Piranba. Itt találkozhatunk a legtöbb külföldi turistával is.

 

800 szuper szállás azonnali online foglalással:


800 szuper szállás online foglalással: Booking.com


 3. Izola


A félszigeten épült Izola üdülővárosa szintén olaszos hangulatot áraszt, régen egy kedves halászfalu volt, mára a legkedveltebb fürdőhelyek egyike ami részben a helyi termálforrásoknak is köszönhető. Nyáron nagyon sok programot szerveznek a turistáknak.

4. Koper
A városközponttól nyugati irányban található Szlovénia egyetlen komoly tengerparti kikötője. A város központjában gyönyörűen megőrzött középkori épületek közé szorult szűk utcácskák vezetnek a Főtérre. Itt található Szlovénia legnagyobb katedrálisa is a 13.századi Szent Nazarius Székesegyház. Az üdülővendégeknek leginkább a Zusterna negyedet ajánljuk, itt találhatóak a legszebb üdülővillák és a híres szállodák is.

5. Strunjan
A Portoroztól nyugati irányban található harmónikus, csendes üdülőhely 1990 óta természetvédelmi terület. Strunjan minden évben elnyeri a legjobb vízminőségért járó kék zászlót, Nagyon népszerű felnőttek és gyermekek körében is a helyi élményfürdő. 


 

Egy kollégánk csoportja készítette ezt a filmet:

Hirdetés