Hirdetés

Hirdetés

A sziámi öböl közelében a Csaopraja folyó partján épült thai királyi főváros Bangkok legfontosabb látnivalói.
 
Thaiföld 8,2 milliós fővárosának meglátogatása a leginkább egy időutazáshoz hasonlít, hiszen az agglomerációjával együtt kb. 17 milliós lakosságú Bangkokban az ultramodern épületektől kezdve egészen a legegyszerűbb kunyhókig láthatjuk a legkülönfélébb épületeket. Maga a város alig több, mint 200 éves múltra tekint vissza, az előző fővárosuk pusztulása után építtette fel az uralkodócsalád khmer hadifoglyok segítségével. A legtöbb nevezetes épület a 19. és a 20. század folyamán jött létre.

Bangkok városát évente 18 több, mint millió utazó keresi fel , így
 
Ázsia második leglátogatottabb városának számít.

Booking.com /div>


Bangkok fontos közlekedési csomópontja a dél-kelet Ázsiába utazó magyar turistáknak, hiszen az egyik legolcsóbban és legegyszerűbben felkereshető település. A legtöbben Thaiföldre érkezve eltöltenek néhány napot a Bangkokban, mielőtt tovább utaznának Phuketre, Koh Samuira vagy valamelyik szomszédos országba. A rövid megállást a sokan használják fel arra, hogy a lehető legtöbb látnivalót ismerhessék meg pár nap alatt Bangkokban és környékén. Összeállításunkban felsoroljuk azokat legfontosabb bangkoki látnivalókat, amelyeket kár lenne kihagyni a programból:

bangkok 01

1. Wat Pho – a Fekvő Buddha temploma
 
Rendkívül erős hatást gyakorol látogatóira a 46 méter hosszú és 15 méter magas aranyozott Buddha szobor, melyet a méretei miatt igen nehéz jól lefényképezni. Az aranyozott szobor egy hosszú kápolnában található, érdekessége hogy a talpát igazgyöngyökkel díszítették. Vigyünk aprópénzt magunkkal! A szobor közelében lévő 108 bronztálba pénzt szóró látogatókat különleges szerencse fogja kísérni. A délután érkező tömeg miatt érdemes a látogatásunkat a délelőtti órákra időzíteni és összekötni a szomszédos Királyi Palota felkeresésével.
 
 
2. Királyi Palota és Wat Phra Kaeo
 
A város legfontosabb látnivalója több, mint 150 éven át volt a királyi család lakhelye és egyben az egész királyság spirituális központja is. A palota melletti Wat Phra Kaeo a Smaragd-Buddha temploma 1782-ből származik és egy 66 cm-es Buddha szobrot rejt magában, emiatt Thaiföld egyik legfontosabb kegyhelye. Szintén itt a bejáratnál található a Phra Sri Chedi melyben Buddha relikviát őriznek. Maga a Palota csak megfelelően zárt öltözékben és cipőben látogatható.
 
 
3. Kínai negyed
 
Ebben a városrészben nemcsak a kínai éttermek, templomok és a tarka lámpás piacok kedvéért érdemes ellátogatni, hanem az egyedi atmoszféra kedvéért is szeretik a turisták.
bangkok 02

4. Chautchak
 
A világ talán legnagyobb piaca mindenkit sokkol a méreteivel; 141.000 m2-en 26 szekcióban több, mint 15.000 standon kínálják portékáikat az eladók. Ezen a piacon szinte minden létező árucikkhez hozzá lehet jutni a kívánt méretben és színösszeállításban.
 
 
5. Hajózás a Khlongokon
 
Bangkok voltaképpen egy mocsaras területen épült, és Velencéhez hasonlóan keresztül-kasul szelik a várost a csatornák, melyeken a tömegközlekedés is zajlik. Sok rajta a magánhajó, de olcsón bérelhetünk magunknak vízi taxikat is. A csatornák partjain pezseg az élet, a legegyszerűbb kunyhóktól egészen a drága épületekig és díszes egyházi szentélyekig sok érdekes dolgot lehet megszemlélni.
 
 
6. Az úszó piacok
 
Ha eljutottunk a Khlongoknak nevezett csatornák vízi útvesztőihez, mindenképpen érdemes megnézni valamelyik autentikus úszó piac választékát. Több is van belőlük; a Taling Chan vagy a Lat Májusom látogatása során rengeteg helyi terméket lehet látni és vásárolni is. Ne feledkezzünk meg a helyben kínált ínyenc falatokról sem. A piacokat a leginkább a reggeli órákban érdemes felkeresni.
bangkok 03

7. Siam tér
 
Ezen a helyen rengeteg a fiatal. A Siam tér Bangkok legmodernebb része, ahol márkás üzletek, kávézók, luxus butikok és éttermek sorakoznak egymás mellett. Itt található a helyben nevezetes MBK Center volt Bangkok egyik első bevásárlóközpontja, ami a több mint 2000 kisebb-nagyobb boltjával a leginkább egy bazárra hasonlít.
 
 
8. Lumini Park
 
Ezt az 576.000 m2-es parkot VI. Rama király hozatta létre a város közepén, és igazi zöld menedékként szolgál a szmogos-zajos város közepén. Ha leheveredünk a fűre a parkban lévő tó partján, szinte el is lehet felejteni, hogy egy lüktető város közepén vagyunk. A parkban nyilvánosan használható tornaeszközök gondoskodnak a megfáradt test átmozgatásáról.
Booking.com

9. Wat Saket az Arany Hegy templom
 
Ezt a templomot már messziről könnyű észrevenni a város fölé agasodó aranyozott tornya miatt. A szép kilátást biztosító szentélyhez 300 lépcső vezet fel. Leginkább naplementekor érdemes felkeresni, amikor a város fényei kigyulladnak és gyönyörű látványt nyújtanak.
 
 
10. Patpong a go-go negyed
 
A templomok és piacok mellett Bangkokban található a Világ egyik legismertebb vöröslámpás negyede is ahová érdemes benézni az esti sétánk során. A neonfények és az éjszakai piac mellett sok turistával lehet itt esténként találkozni akik beülnek a társasággal egy bárba és egy sör mellett megnézik az aktuális produkciót.
 
 
+1. Muangboran Park
 
Körülbelül 30 kilométernyire a fővárostól találjuk az Thaiföld egyik legszebb parkját ahol 129 hektáros gyönyörűen ápolt területen az ország 120 jelenlegi, vagy már nem létező nevezetes épületének kicsinyített élethű mását mutatják be.
 
Hirdetés