Hirdetés

Hirdetés

Ajánló

 

  Magyarország tavaly a hatodik legtöbb turistát küldte Horvátországba, ami mind a létszám, mind a vendégéjszakák számának tekintetében épp a duplája volt az előző évi teljesítménynek – közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi képviselete a sajtóval.

   Sárospatak Észak-Magyarország egyik legkedveltebb kirándulóhelye. Miskolctól kb 70 kilométerre Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található a Bodrog folyó partján közel a szlovák-magyar határhoz.  Sokan látogatnak el ebbe a 13 ezer lakosú bajos kisvárosba a történelmi látnivalói kedvéért és a környék olyan   nevezetességei miatt is, mint a  világhírű Tokaji Borvidék vagy a Megyer-hegyi Tengerszem.

   A Vörös-tenger partjára érkező vendégeket Aqabában rögtön elvarázsolja Jordánia keleties hangulata. Rengeteg a látnivaló a vízfelszíne alatt és a városban is. Külön érdekesség, hogy viszonylag egyszerűen el lehet jutni egy szervezet kirándulással Jordánia főbb nevezetességeihez, Izraelbe vagy  akár még Egyiptomba is.

  Szerencs egy Miskolctól mindössze 30 kilométerre található borsod-abaúj-zemplén megyei kisváros a Zempléni-hegység déli lábánál, A Taktaköz peremén helyezkedik el és a szőlőtermesztéséről világhírű Hegyalja kapujának is hívják. A városka nevezetességei közül a   Rákóczi-vár a környéken kirándulók egyik legkedveltebb célpontja.

  Habár a mostani helyzetben igen nehéz megjósolni, hogy melyek azok az úticélok, amelyek hazánk fiai körében kedveltté válnak a következő év folyamán, és az esetleges újabb korlátozások is komolyan befolyásolhatják a külföldre történő utazást, azért már most is látható a trendekből, hogy melyek azok az országok, amelyek a 2022-es évben leginkább látogatottak lehetnek. Közöttük vannak, amik már évek óta stabilan birtokolják a „magyarok kedvenc külföldi desztinációi” képzeletbeli dobogójának első helyeit és vannak olyan újdonságok is, amelyek kezdenek egyre felkapottabbá válni honfitársaink körében.

    Az Alpok Felső-Ausztriához tartozó részén található  Salzkammergut vidéke, ami télen is magával ragadó látványt nyújt. Kristálytiszta  vizű tavai télen gyakran befagynak és gyönyörű  hó borítja őket. Friss hóval borított hegycsúcsai lélegzetelállítóan ragyognak a téli napsütésben.

  Ami a strandolást és a tengerpartok szépségét illeti, Vietnám sokaknak okoz csalódást, a régió többi országával összehasonlítva ugyanis nem túl meggyőzőek a népszerű vietnámi strandok. Van viszont egy jó hírem! Vietnámban is vannak gyönyörű tengerpartok szép számmal, csak azokat nem a népszerű úti célokon kell keresni.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az Északi-középhegység és az Alföld találkozásánál fekvő Mezőkövesd neve évszázadok óta összekapcsolódik a matyó népcsoporttal. Az ősidők óta lakott, a „Matyóföld fővárosának” becézett városban egyaránt fontos szerephez jut a tradíció és az innováció.

  Mesébe illő harmóniában zajlik az élet Koh Samui  trópusi  világábanban Thaiföld keleti partjainál. Fehér homokos strandjai és buja dzsungelei egyaránt vonzzák a spórolósabb utazókat és a jómódú nyaralókat is.

  Vörs egy hangulatos község Somogy megyében  Marcali közelében amit  a Kis-Balaton fővárosa névvel is illetnek. A kis település arról híres, hogy Vörsön található Európa legnagyobb templomi térben épített betleheme, ami az adventi időszakban évről-évre több tízezer látogatót vonz.