Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

„Az új világba először Cejlon szigetén léptem be, itt szívtam először magamba Kelet minden illatát, itt éreztem először a régmult időknek, az aranykornak, az édennek visszasíró emlékét...” írta 1934-ben Keöpe Viktor a Cejlon, az éden szigete című könyvében.

   Megdobogtatja szívünk e néhány mondat, hiszen mi is éppen erre hívjuk fel utasaink figyelmét: Sri Lanka az a kapu, amelyen át Ázsiába belépve hirtelen megérezheti mindenki a Keletre oly jellemző hangulatot, illatot, ízeket, azaz az energiát.


Sri Lanka1


8 éve élünk ezen a csodálatos szigeten, és nem bántuk meg, hogy sok ezer kilométerre találtunk új hazára. Már csak azért is, mert nincs szükség télikabátra és csizmára.

De miért éppen Sri Lanka és miért ajánljuk jó szívvel mindenkinek?

Azon kívül,

 • hogy egész évben meleg van,
 • hogy Sri Lanka még mindig olcsó,
 • változatos természet, homokos óceánpart és 2600 éves történelem keveredik,
 • hogy biztonságossága miatt minden bizonnyal nevezhetjük "India Light"-nak,
 • hogy itt kapható a világ legjobb minőségű kék zafírja (ugye, hogy szeretnétek olyan eljegyzési gyűrűt,mint Katalin hercegné kezén látható?)
 • hogy itt ihatjátok a világ legjobb zamatú teáját.
  Bár a fentiek már önmagukban is megérnek egy utazást, ám mint mindennek, Sri Lankának is van egyrejtett oldala, melyet csak itt, a szigeten van módja az embernek feltárni, mégpedig az itt folyamatosan jelen lévő hihetetlen energiának köszönhetően. Ez az energia és az, hogy a sziget annyira változatosmind földrajzi, mind éghajlati, mind kulturális, mind nemzetiségi szempontból, folyamatosan ébren tartja az utazót. ÉBREN. Felébredetten. Ez az, ami az ittlét alapja, Sri Lanka rendkívüli, stresszmentes energiája, ahol egyszerűen nem tudsz nem jól lenni.

 • Sri lanka2


  Szintén Keöpe Viktor szavaival búcsúzunk, de a következő cikkeinkben részletesen beszámolunk Nektek a sziget vonzerejéről, a látnivalókról, a természetről, a kulturális örökségekről, az érzésekről, a hangulatról, a helyi emberekről és a milliónyi kis mindennapi csodáról.Tartsatok velünk a cikkek olvasásával, és majd amikor megnyit a sziget, személyesen is.


   Sri lankax3


  „Most pedig bűvös Kelet, tárd ki ragyogó kapudat! Hadd szívjuk örökké zöldelő ligeted édes illatát;hadd halljuk az esti szellő suttogó meséjét; hadd lássuk káprázatos képeid csodás világát!”                                                                                                       Szeretettel várunk Mindannyiótokat.                     
                                                                Szerző & fotók:  Zsuzsa  & Jocoszán