Hirdetés

  A magyar tengerhez szinte mindenkinek fűződnek romantikusan szép nyári élményei. Mesebeli tájakon sétálhatunk, érdekes és szép látnivalókat nézhetünk meg, strandolhatunk, hajózhatunk, bringázhatunk vagy akár hajózhatunk is a Balaton  hullámain. Egy dolog biztos; Nyugodtan kijelenthető, hogy az utóbbi években egyre jobban fejlődő településeken szinte minden korosztály találhat magának tartalmas programokat, és jókat szórakozhat a családdal vagy baráti körben.  A Balaton idén is csak arra vár, hogy meglátogasd és az év legszebb, beleszeretős  pillanatait éld át a magyar tenger partján.

  A nyár közeledtének alkalmából a magyar tenger legromantikusabb helyeit mutatjuk be. Mostani írásunkban a  Balaton parti beleszeretős helyek  közül 5+1 romantikus helyszínt mutat be, ahová érdemes lenne legalább egszer az életben mindenkinek ellátogatnia.  


1. Levendulás kalandok a A Balatonnál

  Különös, egyben romantikusan szép élményt jelent, ha a levendulaföldek virágzásának idején  Magyarország legszebb levendula termő területein a Balaton környékén csodáljuk meg az ültetvények lilában pompázó látványát.  A legtöbb helyen magunk is szedhetünk az illatozó virágokból, de  sok helyen lehet vásárolni a legkülönfélébb levendulatartalmú készítményekből is a fagylaltoktól egészen a levendulás szörpökig és különféle szappanokig.


levendula 01

Cikk: Levendulaföldek a Balatonnál

2. Szigliget 

  A Balaton északi partján számos középkori vár magasodik. A leghíresebb köztük talán éppen a szigligeti magaslatra épült vár, melynek panorámája a sziveket örök rabságba  ejti.  Ha valalaki egyszer  Szigliget környékén jár, feltétlenül nézze meg  a Balaton fölött épült várat, a magányában is gondolatébresztő Avasi templomromot valamint mártózzon meg  a helyi strandon a Balaton hullámaiban !


szigligeti var


Cikk: Nyaralás és egy csipet történelem

3. A Magyar Toszkána

  Kevés annyira gyönyörű, élhető és beleszeretős  tájegysége van hazánknak, mint a magyar Toszkánának is gyakran nevezett Káli-medence. A titokzatos tanúhegyek, az ősi vár- és templomromok, a mediterrán klíma, a dimbes-dombos mesebeli bakonyi tájak és kacskaringós utak, a meseszép falvak, a kőtenger, az organikus ínyenc ételek, a finom borok és sok egyéb csodás élmény külön-külön és együttesen is azt biztosítják, hogy soha nem múló emlék legyen a látogatásunk.


Sárady gyjpg


Cikk: A magyar Toszkána legszebb látnivalói

4. A Tihanyi-félsziget

  Az egyre hosszabbra nyúló balatoni turisztikai szezon miatt tavasztól decemberig rengetegen iktatnak be egy tihanyi kirándulást a programjukba.  A Tihanyi  apátság környéki fontosabb látnivalókon megtekintése mellett a legtöbben kihagyják a különleges és kevesek által ismert tihanyi látnivalókat. A Belső tó, a gejzírkúpok, az őslevendulás és a kilátóhelyek környékén még a főszezonban sincs nagy tömeg, így garantáltan különleges élményt nyújt majd egy látogatás ezeken a helyeken.


Tihany header


 Cikk: Tihany legszebb látnivalói 


 
A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, OLVASD TOVÁBB...

Hirdetés