Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Ha a nyári hőségben valaki a vízpartra kívánkozik, de  nem szeretne drága strandbelépőkre sokat költeni, érdemes lesz ezt a három  ingyenes szabadstrandot keresnie   a Balaton déli oldalán.

 1. Siófok Aranypart

 A Siófok Aranypart szabadstrand egy kifejezetten családias hangulatú fürdőhely, ami Siófok központjától 4200 méter hosszan nyúlik el Budapest irányába. A kb. 25-30 méter szélességű fás-ligetes területen könnyű árnyékos helyet találni és több helyen is mosdók,  büfék és sportkölcsönzők várják a strandolókat. Az utóbbi évek újítása egy wakeboard pálya valamint vízi játszóteret is létesítettek több helyen lehet vizibiciklizni valamint csónakot is köcsönözni. A környéken ingyen lehet parkolni és vannak bevásárlási lehetőségek is.


Siófok Aranypart

2. Balatonőszöd - Ligetes strand

  Kevesen ismerik Balatonőszöd  egyedülállóan szép fás-ligetes területen épített szabadstrandját, ahol sosincs nagy tömeg. ezt az ingyenes fürdőhelyet főként a csendesebb kikapcsolódásra vágyóknak érdemes felkeresni. Az 510 méter hosszúságú part menti virágos sétány mellett évről-évre látványos fejlesztések javítják a látogatók komfortérzetét. A szabadstrandra nemcsak a belépés ingyenes, hanem a parkolásért sem kell fizetni. A parton napozóstég, SUP és vízibicikli kölcsönzés, víziröplabda, ping-pong, vízikosárlabda, füves röplabda, strandfoci és kosárlabda pályák, modern értékmegőrző, két büfé, több játszótér és kondigépek is várják a strandolókat.


Böszöd ligetes strand 1

 

3. Balatonboglár - Platán strand

 A Balaton egyik legnagyobb és legjobban felszerelt szabadstrandja a balatonboglári Platán strand, ami tiszta vizének és a kultúrált körülményeknek köszönhetően jó ideje minden nyáron elnyeri a " kék zászló"  minősítést.   A Platán strand nagy területen terül el Balatonboglár központi részén. Egyedül a partszakasz  hosszúsága körülbelül 600 méteres, de a teljes , szépen  parkosított  területén több játszóteret, sportpályákat, sétányokat és árnyékot adó fákat valamint  tiszta öltözőket és mosdókat is lehet találni. A strand területén egy elkerített részen alakították ki gyerekeknek a fizetős Buborék Élményfürdőt, ahol a vizicsúszdák és medencék mellett vizes játszóteret is kialakítottak.


Boglár Platán strand 1

 


 Utazási Tipp  
    Akciós szállások online foglalással garantáltan jó áron