Hirdetés

Hirdetés

   Sokan keresik nyáron is a természetközeli aktív Utazási Élményeket. Stájerország ebből a szempontból  egy garantáltan tökéletes választás, mert számtalan remek program lehetőséggel  és lélegzetelállítóan szép tájakkal várja a stresszmentes és üde élményekre vágyó utazókat. Összeállításunkban bemutatunk néhány izgalmas helyszínt, ami arra vár, hogy felkeresd!

    Stájerország Ausztria hazánkhoz közeli keleti részén található és Ausztria zöld szívének is szokták nevezni. Az Alpoktól a Szlovéniával és Burgenlanddal határos dombokig és síkságokig terjed. A fantasztikusan szép ausztriai tartomány sokak nagy kedvence, ahol sokan szeretnek bringázni, kirándulni, fotózni és pihenni minden évszakban.  A remek látnivalók mellett a stájer vendéglátók is mindent megtesznek a jó közérzetünkért.  Rengeteg szép tájat és számos egyedi látnivalót kínál, nem utolsósorban csodaszép történelmi  fővárosát Grazot. Íme néhány emlékezetes Utazási Élmény, amit nagy  kár lenne kihagyni; 

 

1. Kerékpározás az Enns folyó mentén

 

  A 263 kilométeres  Enns kerékpárút  Salzburg, Stájerország és Felső-Ausztria tartományokon keresztül vezeti az aktív turizmus és a természet szerelmeseit, Egyszerre  jelent sportos kihívást és vezet minket a meseszép stájer vidékekre.   A kerékpáros túra tartalmaz néhány kapaszkodót is, amikett le kell küzdenünk, de útközben olyan impozáns helyek mellett lehet elhaladni, mint  a legendás Dachstein ormai, romantikus alpesi völgyek, sziklák között rohanó patakok, romantikus falvak és olyan történelmi városok, mint   Schladming, Radstadt vagy Steyr.


Enns kerékpár ow

 

fotó: "© Österreich Werbung / Sebastian Canaves"


2. Graz

 

  Grazban nagyot dobban az ember szive a  déliesen könnyed nyárias hangulattól. Gyönyörű panoráma, történelmi épületek, kiállítások és múzeumok, trendi fesztiválok, és menő üzletek sora mellett  számos gasztronómiai helyszín tartozik a stájer főváros  felfedezéséhez. Graz nagyon  változatos útazási célpont,amit mindenkinek látnia kéne. Graz óvárosában a Mura folyó fölé emelkedik a Várhegy (Schlossberg) a stájer főváros iknikus nevezetességével az Óratoronnyal. A pompás óvárost monumentális épületek, árnyat adó árkádok, díszes templomok, macskaköves sikátorok és az UNESCO világörökség részét képező cseréptetős városkép jellemzi. Tökéletesen illeszkednek hozzájuk az izgalmas külsejű kortárs épületek. Egyik ilyen a belváros közepén, a Mura folyón  lévő sziget, ami éjszaka ragyogó színekben pompázik.


Graz öw

fotó: "© Graz Tourismus, fotós: Harry Schiffer "


3. Stájer borvidékek és gyógyvizek

   Sok finom bort készítenek Stájerországban. A legfestőibb szőlőültetvényeivel  a szlovén határ mentén, Graztól mintegy 40 km-re délre lehet megtalálni.  A barátságos és  napsütötte dimbes-dombos vidéken lévő szőlőültetvények és présházak körül elszórtan  nyárfák ékesítik a környéket, ezért méltán hívják „stájer Toszkánának” is.  A régió felkészülten várja  a borturistákat , sok  rusztikus szálláshellyel, borkóstolókkal. Érdemes megkóstolni szüret után a mustjukat is. Tartanak szüreti ünnepeket és borfesztiválokat is olyan helyeken, mint például Gamlitz, ahol egy bormúzeum is található.  Régóta szunnyadó vulkánok segítettek kialakítani Stájerország délkeleti részének termékeny talaját, ami  fürdőhelyeiről, is  híres. Szlovéniától csak a Mura folyó vize választja el Bad Radkersburg ősi fellegvárát. Érdekes utazási célpont díszes főterével, erődítmény maradványaival és modern fürdőjével. A közeli  Bad Gleichenberg gyógyvizeit már  a rómaiak is ismerték. Bad Blumau nem hétköznapi látvány. Különlegessé teszi a Friedensreich Hundertwasser tervezte a Rogner  Gyógyfürdő.  Mindenkinek megmozgatjék a fantáziáját ezek a színes, furcsa alakú épületek, amik tökéletes összhangban állnak a környező tájjal.


 Bad Blumau


 

4.  Mariazell sokféle élménnyl vár

   Az Alsó-Ausztriával határos hegyek között található Mariazell, ami Ausztria legfontosabb zarándokhelye. Ebben a  mintegy 2000 lelket számláló kisvárosban évente kb. 1 millió zarándokot fogadnak. Sokan érkeznek Közép-Európából és a Balkánról a  csodatevő Szűz Mária-szobor kedvéért. Mariazell középkori bazilikáját,  a 17. században építették. A városnáéző séta  befejezése után  nyáron kisvasúttal is kirándulhatunk a közeli Erlauf-tóhoz, vagy a közelmúltban felújított kabinos felvonóval  a Bürgeralpe-ra, a város házi hegyére, ahonnét egyenesen lesétálhatunk a bevásárló utcába. 


 Mariazell nyári látképe

 foto: Tourismusverband Mariazeller Land


5. Élmények Murauban és a  Kreischbergen 

   Ausztria egyik leglenyűgözőbb vidéke a magyarok által gyakran látogatott Mura vidék. A régió a csodálatos természeti környezete mellett sok jó programmal vár minden felnőttet és gyereket nyáron. Túrázás a hegyekben, Stájerország legmagasabb vízesése, bringatúrák, és festői városok teszik teljessé a kikapcsolódást Murauban.


murau 02


6.  Alpesi kalandok a Dachstein körül

   Az Enns felső völgyére északról merednek a  Dachstein-hegység meredek sziklafalai.  Tőle délre pedig a szelidebb Niedere Tauern hegység csúcsai emelkednek. Ez a vidék számít Stájerország legimpozánsabb alpesi vidékének.  Nyáron és télen is  egyaránt népszerű a szinte végtelen túrázási és síelési lehetőségei miatt . A régió szivében áll Schladming városa, ami a  középkorban sokat profitált a hegyekből kitermelt ezüstből. telente  rangos lesikló versenyeknek  ad otthont. A napfényes, déli fekvésű fennsíkon zöldellő rétek közötti Ramsau  ugyanolyan híres hely. Alig pár perc kell hozzá, hogy kabinos lifttel feljussunk a Dachstein  majdnem függőleges déli oldala melletti  2700 méteres Hunerkogelre, ahonnét szenzációs kilátás nyílik a gleccserre, valamint az osztrák Alpokra. A stájer attrakciók  közé tartozik a felső hegyiállomás melletti  „Skywalk” és a „Dachstein jégpalota”, a gleccserbe vájt barlang, amelyet  telente kísértetiesen megvilágított jeges szobrok díszítettek. 


Dachstein kilátó

fotó: "© Österreich Werbung / Georg Popp"


  Booking.com


 

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook csoportunk
Utazási élmények első kézből!
Utazási Élmények Facebook csoport
Tovább
TravelBay.hu
UTAZÁST TERVEZEL?
TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook csoportunk
Utazási élmények első kézből!
Utazási Élmények Facebook csoport
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.