Hirdetés

  Magyarország egyik legnépszerűbb kirándulóhelye Szentendre, melynek meseszerű óvárosát  minden évben csillogó fénysorokkal és adventi dekorációkkal díszítik fel az adventtől vízkeresztig tartó időszakban. Az utcákon zene szól, a vendégeket vásárral, szabad- és beltéri rendezvényekkel, művészeti  programokkal és sok meglepetéssel várják az ünnepi hat hét alatt.

   Alighanem jó döntést hoz, aki úgy dönt, hogy megnézi Szentendre adventi gasztronómiai és kézműves vásárát, ami minden évben sok érdeklődőt vonz Budapestről, Pest megyéből és más helyekről is. Ilyenkor kiköltözik az élet az utcákra. Betérhetünk valamelyik  hangulatos étterembe is, vagy járhatunk egy jót a macskaköves utcácskákon.Megnézhetjük hogy milyen szép portékákat árulnak a karácsonyi bódékban a  szentendrei és környékbeli kézművesek. Több helyen is karácsonyi dallamok csendülnek fel, zamatos forralt borok-, finom puncs-, sült gesztenye, kürtőskalács illata terjed a girbe-gurba utcácskákon.


szentendre adventi bódéi


   A lakosság is összegyülik a négy adventi vasárnapon a Fő téri Pestiskereszt körül és 7 órakor meggyújtják a hatalmas adventi koszorú egyik gyertyáját. A gyertyagyújtásokat rendszerint ünnepi műsor és karácsonyi fényfestés kíséri. Adománygyűjtő eseményekkel számos civil és helyi szervezet segíti és teszi boldoggá a nehezebb sorsú gyermekek, családok karácsonyát és életét.

Aki maga is szeretne ajádékozni, vigye el az adományát a  Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárba (Pátriárka u.7.) , ahol a komoly tradíciókkal rendelkező "Szentendrei Nagykarácsony" aktivistái veszik át az adományokat, amit a környéken élő rászorulók között osztanak szét még karácsony előtt. 

  December 3-án szombaton 10 órától szeretettel várják a futókat is a Jótékonysági Mikulásfutás programra, melyet a Szentendrei Kinizsi Honvéd Sportegyesülettel  szervez. Nevezési díjként tartós élelmiszert kérnek, amelyet a Szent Erzsébet Karitász és a Családsegítő Szolgálat juttat el a rászorulóknak. Idén a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesületnek is gyűjtenek, így állateledel-adománnyal is lehet nevezni a két kilométeres távra. Rajthelyszín: P’Art Mozi előtt (Duna korzó 25.) Időpont: 2022. december 3. (szombat), 11:00

 


advent szentendre 3


 A Szentendrei Kulturális Központ szervezésében megvalósuló Advent Szentendrén programsorozatba helyi kulturális intézmények is bekapcsolódnak; gyermek- és családi élményekkel gazdagítják Szentendre adventi ünnepsorozatát. A kulturális programokkal, gyertyagyújtásokkal kapcsolatos aktuális információk nyomon követhetők az Advent Szentendre folyamatosan frissülő Facebook-oldalán.


 IMG 20211212 16371550


  Szentendre sétáló utcáján a Bogdányi úton van egy valódi karácsony múzeum is, ahol a sok szép látnivaló mellett vásárolni is lehet egy-egy különleges karácsonyfa díszt otthonra vagy ajándékba. Szintén karácsonyi érdekesség, hogy a  Szentendrei Kulturális Központ pár éve csatlakozott a Világító Adventi Kalendárium kezdeményezéshez, amelyet azóta is töretlen népszerűséggel szerveznek meg.  Ebben az évben december 24 estéjéig  összesen 35 ablak fog ünnepi fénybe borulni Szentendrén. Ide kattintva lehet megtalálni ezeket az ilyen ablakokat mutató térképet.


advent Szentendre
  A Szilveszter is meseszép Szentendrén. Este fényfestéssel és koncerttel köszöntik az új évet. Az adventi programsorozat a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színháztermében megrendezett, ingyenes újévi koncerttel zárul január elején.
szentendre újévi fényfestés
 Utazási Tipp 
   BOMBA áru szállások, online foglalás akár SZÉP kártyával is !

 A kulturális programokkal, gyertyagyújtásokkal kapcsolatos aktuális információk nyomon követhetők az Advent Szentendre folyamatosan frissülő Facebook-oldalán.

A vásár nyitva tartása:
2022. November 26 – 2022. december 24.

hétfőtől csütörtökig 12:00-20:00
péntektől vasárnapig: 10:00-21:00
December 24-én déltől 26-ig zárva


Hirdetés