Hirdetés

  Ha bárkit megkérdezel aki jól ismeri a Costa del Solt, hogy melyik hónap a legjobb időpont Malaga meglátogatására, azt fogja mondani, hogy egész évben remek időjárás, ezért  télen-nyáron sokan látogatnak el Malagába a kellemes klímáért és a jó utazási élményekért.

   Hogy melyik a tökéletes évszak Malaga meglátogatására, attól is függ, hogy mit szeretnénk csinálni. Ha valaki a Földközi-tenger partján szeretne strandolni, vagy a vízi sportokért utazik, jobban teszi, ha májustól októberig utazik. Viszont az év többi időszaka is ideális feltételeket nyújt Malaga meglátogatására. Olyankor jóval legkevesebb a turista, a nap gyakran süt és a klíma is nagyon kellemes a Costa del Sol partjai mentén. 


malaga beach

Malaga és a  Costa del Sol olyan hely, amelyet egész évben szórakoztató meglátogatni, a   fehér falvak különleges látványt nyújtanak, és remek hátteret nyújtanak néhány fantasztikus szelfi elkészítéséhez.

Tipp: Akár januárban, akár augusztusban érkezik, napszemüveget és naptejet mindenképpen vigyen magával, mert ebben a spanyol régióban egész évben süt a nap

Tél Malagában: November - március

  Malaga időjárása télen nem olyan, mint más európai városoké- A téli időszakban ott is lehül az időjárás, mégsincs szükség hócsizmára vagy téli ruházata. Ősszel Malagában is hűvösebbre fordul az időjárás, és a fák egy része elhullaja a leveleit  a legmagasabb nappali  hőmérsékletek 20 fok körül mozognak, éjszaka pedig 8-10 fok körül mozog a hőmérséklet. Valószínű, hogy  esernyőre vagy  esőkabátra  szükség lesz télen Malagában, mert  gyakrabban felhős az ég, és havonta körülbelül hét napon esik az eső. Hóesés viszont 1954-ben volt utoljára. A napszemüvegre viszont az ott töltött napok nagyobb részében szükség lesz. Havonta átlagosan 174 órát süt a nap télen is, ami napi közel hat órát jelent.


malaga costa del sol tengerpart


  Az egyetlen időszak, amikor télen valószínűleg sok embert lehet látni Malagában, az a decemberi adventi időszak. Az ünnepi időszak Malagában is  nagyon fontosnak számít. Rengeteg az ünnepség, szépek a dekorációk és sokféle rendezvényt tartanak. Például sokan csak azért látogatnak el decemberben Malagába, hogy megnézzék az ünnepi fényeket és vásároljanak a Larios utcán (Calle Larios). A tél a fesztiválok és az ételek miatt is népszerű egész Spanyolországban.


malaga karácsonyi fények

  A Mindenszentek napja az egyik Novemberi ünnep, amikor az utcák tele vannak emberekkel és felvonulásokkal. Egy másik szórakoztató esemény a Szent Márton-ünnep, amit  különleges  ételek fogyasztásával ünnepelnek meg. A februári téli karnevál az egyik legnépszerűbb esemény Malagában. Szombaton kezdődik, amikor kihirdetik a karneváli isteneket, és a következő vasárnap felvonulással ér véget.


Costa del Sol fehér falvak

  Mivel Dél-Spanyolországban  mindig sokat süt a nap,   ritkán van igazán hideg Malagában. Ha valaki szereti a téli ünnepeket és a vásárlást is fektétlenül látogasson el Malagába télen, mert nincs sehol sem tömeg.   A tél Malagában a legjobb alkalom arra, hogy kihasználja a kiváló téli ajánlatokat, amelyeket kínálnak. Mindenki akciókat kínál, ezért mindenképpen vásároljon körül. Ez  fantasztikus időszak a spanyol gesztronómia élvezetére is, mivel a legtöbb étterem gyakorlatilag szinte teljesen üres.


Gibraltar header

  Még decemberben is meglátogathatja  bárki a malagai strandot. Még ha süt is a nap, és a külső hőmérséklet meleg, a tenger meglepően hűvös, így kevesen mennek be a vízbe. Aki úszni is szeretne, jöjjön vissza júliusban vagy augusztusban, amikor még éjszaka is elég meleg van ahhoz, hogy úszhasson a tengerben.

   A környéken sok tartalmas kirándulást lehet tenni például az úgynevezett fehér falvakhoz, vagy akár a közeli Gibraltárra is.


   Online szállásfoglalás Malagában és környékén:

Booking.com  


 

Hirdetés