Hirdetés

El Quseir Egyiptom híres ősi nyaralóhelye az ország keleti részén a Vörös-tenger partján található mindössze 73 km-re északra  Marsa Alam nemzetközi repülőtértől és  kb. 138 km-re délre Hurghadától.

  Sokan választják egyiptomi nyaralásuk helyszínéül a Vörös-tenger partján lévő közel 5000 éves El Qusier -t,  ami az ország egyik  legősibb városa.. Az egyre népszerűbb egyiptomi nyaralóhely különlegessége a kikötő, amely fűszerkereskedelemre és a mekkai zarándokok szállítására szakosodott.. Sok utazó azért szereti ezt a nyaralóhelyet, mert a fantasztikus fürdőélmények mellett több történelmi műemlék is megőrizte a város régi hangulatát. A város azonban komoly fejlődésen ment át. Sok modern szállodát is építettek  a tengerparton, hogy oda vonzzák általuk a külföldi utazókat.


búvár egyiptom


  El Quseir úticélként nemcsak a fürdőzők között vált nagyon népszerűvé, hanem az Egyiptomba utazó búvárok körében is. A turistaként érkezők több minden igényt kielégítő szálláshely közül is választhatnak az igényeiknek megfelelőt. El Quseir tökéletesen megfelelő hely  egy csendes családi vagy páros nyaraláshoz. A város elnevezése szó szerint azt jelenti arabul, hogy rövid. A kikötő egyedülálló adttsága miatt, ami lehetővé tette a szárazföldi zarándokok számára, hogy a Nílus völgyén keresztül a lehetséges legrövidebb úton jussanak el Mekkába. A nyaralóhely óvárosa az oszmán korszakból származó változatos építészeti stílusok keveréke, amelyet sajnos a legtöbb turista elkerül, pedig érdemes lenne időt szánniuk rá.


 El Quseir látnivalói és programlehetőségei:

1.  A Shayk Al Farran mecset 

  A Shaykh Al-Farran mecset a város legrégebbi mecsete. Az El Quseirbe utazóknak, ezt a helyet érdemes felkeresni. A szép épület El Quseir ősi részében található, régi házakkal körülvéve.  Érzékelni lehet falai között a régi világ varázsát,  ami azonnal  letűnt korokba repít vissza. A  mecsetbe belépve,  szőnyegpadló és hagyományos faragott fa erkélyek fogadják, amelyek felkeltik figyelmét. A mecset mindenki számára nyitva áll, vallástól és nemtől függetlenül, kivéve az imaidőszakot.

 

10 legnépszerűbb látnivaló itt: <a href='../Egypt-Travel-Guide/Top-10-attractions-in-el-Qusier.php' > <span class='abs_img' style='background-image: url(/. ./images/Egypt_attraction_guide/attraction/Top-10-attractions-in-el-Qusier.jpg);'  ></span> El Quseir </a>


2. Oszmán erőd

  Ezt az erődöt Szelim szultán építette 1571-ben, azért hogy az oszmán csapatainak szállást és ellenőrzést biztosítson a kikötő forgalma és a Mekkába induló zarándokok felett. Többször átépítették az idők során. Először  a franciák, majd a britek, akik egy 19. századi heves csatában mintegy 6000 ágyúgolyóval lőtték szét az erőd régi falait. Ezt követően  1975-ig az egyiptomi parti őrség használta, majd a közelmúltban történt felújítás után El Qusier legjobb látnivalójává vált. 


El quseir erőd


3. Vásárlás a bazárban

  Mindenkinek javasolt program, hogy legalább egszer tegyen egy kirándulást a városba, és érezze a Él Qusier hangulatát a bazárokban és az üzletekben. Vigyen magával egy emléket Egyiptomból, és emlékezzen a nagyszerű nyaralási élményekre. Erre  többféle lehetőség is van a városban. Érdekes program.


4. További érdekes programok

 

  Az El Quseir -ban nyaralóknak többféle egy és kétnapos kirándulást is szerveznek. Ezek közül a legtöbben a tevegeléssel egybekötött dzsiptúrát és a delfinlessel szervezett hajókirándulásokat szeretik, ahol mód van a sznorkeles merülésre is. Ezen kívül szerveznek Kairóba és Luxorba is kirándulásokat valamint népszerűek Denderába és Abydosba szervezett   látogatások, ahol további fantasztikus látnivalók, építészeti csodák várnak az utazókra. 

 

Hirdetés