Horvátország nemcsak a tengerpartokból áll. Bemutatunk 3 + 1 remek kirándulóhelyet, ahová érdemes már egy napra  is kiruccanni.

 Ezekre a helyekre érdemes szinte egész évben akár egy napra vagy egy hétvégére is ellátogatni, de valószínűleg  a legjobb megoldás, ha ennél több időt is rá tudunk szánni Horvátoszág északi  részeinek a felfedezésére.

1.  Eszék 

Eszék Szlavónia főváárosa, ami a magyar határhoz közel épült. Sok szép parkkal és hangulatos Dráva parti sétányokkal vár Eszék, amely Észak-Horvátország két jelentős folyója, a Dráva és a Száva között épült fel  és ezer szál köti Magyarországhoz.  A kirándulók Monarchia kori épületekkel, gyönyörű  barokk kori óvárossal és a közeli erődvárossal ismerkedhetnek meg. A városban sok a parkosított terület,  ideálisak a feltételek a kerékpáros városnézéshez is.  A fontosabb látnivalókat a vár területén és a katedrális környékén lehet megtalálni.  Itt olvashatsz többet is Eszékről !

 


eszék header


2.  Kopácsi-rét (Kopački rit) Nemzeti Park.

Európai Amazonasnak is szokták nevezni   Szlavónia természetes folyóvizeinek és erdeinek legüdébb zöld színfoltját. Ezt a különleges Nemzeti  parkot 1967-ben nyilvánították védett területté a Dráva és a Duna folyók eszéki összefolyásától kicsit északra található. A 238 hektáros terület egy hatalmas  mocsári élőhelyet foglal magában, amit megközelíthetetlensége, valamint a gyakori áradások miatt teljesen természetes ősállapotában hagytak az emberek. A Kopácsi rét nagy értéket képvisel, mert ez a terület Európa  legnagyobb  fennmaradt természetes mocsárvidéke.  A Kopački Rit Nemzeti parkot gyalogosan és egy kis hajóval is fel lehet keresni, így akár a nehezen elérhető helyekre is könnyebben el lehet jutni.  Itt olvashatsz többet róla!

TIPP: A  park látogatását érdemes összekötni egy eszéki városnézéssel. Eszék nagyon szép város sok történelmi emlékkel. 


 Kopackí Rit header

3. Trakostyán vára

Horvátország egyik leglátványosabb várát a szlovén határ közelében lehet megtalálni.  A XIII. századból származó Trakostyáni vár egy tóparti dombtetőn található. Sokak szerint ez a vár Horvátország legszebb és legromantikusabb kastélya, melynek termeiben egy szép múzeumot alakítottak ki. A tarkostyáni kastély látogatói megtekinthetik  a vadász- és a lovagtermet, a zeneszalont és a Draskovics család galériáját és fegyvergyűjteményét is.  Az emeleten a Draskovic-dinasztia tagjairól lehet megnézni egy kiállítást, illetve a vár életének különböző korszakaiból állítottak össze egy jó kiállítást. A kastély melletti tópart, és az erdei sétánya is barangolásra csábít mindenkit, aki felkeresi ezt a helyet.


trakostyán vára


+ 1 Zágráb

Horvátország fővárosa Zágráb az ország  legnagyobb városa, ami Budapest és Belgrád után a Kárpát-medence harmadik legnagyobb városa.  Zágráb Horvátország északnyugati részén, a Száva-folyó mentén, a Medvednica-hegy déli lejtőin épült, autópályán könnyű megközelíteni. A horvát főváros  egy hétvégi városnéző utazásra is ideális, de akár egy egész hetet is megér a város temérdek meseszép látványossága. Érdemes hosszabban is elidőzni a történelmi városrészeiben. A katedrális és Európa egyik legnagyobb mecsete is különleges Látnivaló. A történelmi nevezetességeket a legegyszerűbben Zágráb főterétől a Jelasic térről kiindulva lehet felfedezni. 


zágráb


 

Hirdetés