A tavasz kiváló alkalom arra, hogy felfedezhessük a Magyar-tengerZ és a környék rejtett szépségeit. Ilyenkor még nincs nagy tömeg, de az időjárás már ideális a szabadtéri programokhoz.

1.  Balatoni Bringakör

A Balaton part és a tó környéke valóságos bringaás paradicsomnak számítanak. A déli part síkabb így könnyebben bejárható, az északi parton pedig több az emelkedő, de megéri a fáradtságot, mert látnivalókban gazdagabb terület. Okos dolog  előre megtervezni a kirándulásunkat, ami akár egyhetesre is nyúlhat. Szintén jó ötlet, hogy csatlakozunk egy nagyobb biciklis csoporthoz vagy bringás rendezvényhez. Ötletekért érdemes felketesni a balaton bike honlapját, ahol sok jó ötletet lehet találni.


balaton bike útvonalak


2.  Hajós programok

Az élményhez hajó visz! Szól a hajósok reklámja. Március 10-után sűrűbben járnak a balatoni kompjáratok, de a Bahart más járatai is fokozatosan forgalomba állnak tavasszal.  A települések között közlekedő menetrendi hajók igénybevételével az  utasok eljuthatnak a legtöbb élményt nyújtó Balaton-parti települések döntő többségére. A hagyományos tömegközlekedéstől eltérően,  a hajós utasok kellemesebben tölthetik a menetidőt a hajók fedélzetén. Nem csak az úti cél elérése lehet fontos, hanem már maga az utazás is emlékezetes és izgalmas része tud lenni egy kirándulásnak. A hajózás alatt a szülőket és gyerekeket szeretettel várják a hajóbüfékben.


 hajó47


 3. Túrázás és természetjárás

Elsősorban a magyar Toszkánaként is ismert Káli-medence, vagy a Tihanyi-félsziget kínál kihagyhatatlan látnivalókat a tavaszi időszakban. Nagyon sok erdőben tavasszal virágzik a medvehagyma, amiből érdemes szüretelni. Nagyon jó élmény bejárni a Balaton-felvidéket is behálózó Országos Kéktúra- és Balatoni Kéktúra-útvonalakat, amelyek  meseszép tájakra vezetnek el. Sok érdekes  dolgot láthatnak azok is, akikma kevésbé ismert szakaszokat is felkeresik. Nagyon jó ötlet tavasszal bejárni a Tihanyi-félsziget kevésbé ismert részeit is.


Káli medence headerx


4. Gasztro kalandok

Az elmúlt évek során több kifejezetten  jó éttermet is nyitottak a Balaton térségében zajló gasztronómiai forradalom jegyében. Finom, házias ízek, helyben termelt nyersanyagok és udvarias házigazdák  várják sokhelyen már február végétől a betérő vendégeket. Szintén érdemes kipróbálni a Balatonpart cukrászdáit és akkor a kiváló borokról még egy szót sem ejtettünk!


desszertek


5. Virágos élmények

A tavaszi virágzás mindenhol szép látványt nyújt. A sok szép hely közül  javasoljuk felkeresni az évszázadosnál is régebbi múltra visszatekintő Folly Arborétumot, ami  botanikai különlegességek egész sorát vonultatja fel és éppen tavasszal nyújtja  a legszebb látványt a szemlélőknek. Kiváló program szerelmespároknak vagy családi kiruccanásként is egy nagy séta az egzotikus növényfajok által teremtett hangulatban. Szintén érdemes tavasszal ellátogatni Kőröshegyre az elsöprő sikerű tuipánszüretre, ahol félmillió változatos fajtájú, színű és alakú tulipánokat lehet szüretelni. Szakaszosan nyitják meg a leszedhető sorokat, így biztosítják, hogy a szüret teljes ideje alatt legyen elérhető virág a látogatóknak.


 tulipánok Utazási Tipp BALATONI SZÁLLÁSOK
   Szálláshely akciók, online foglalás akár SZÉP kártyával is!

   

 

Hirdetés