A bolgár tengerpart, 378 km hosszú és több mint 230 strandot, sok szép öblöt, festői folyótorkolatokat, gyönyörű erdőket és hegyvidéket is láthatnak akik felkeresik.

 Bulgária tengerpartja ősidők óta lakott hely,  ahol ma is számos értékes történelmi emléket láthatnak az oda utazók a városokban és üdülőhelyeken. Köztük van  a sokat fotózott Neszebár óvárosa, amely az UNESCO Világörökségi listáján is szereplő kulturális műemlék. Íme néhány érdekes helyszín, amik olyan különlegessé teszik a bulgáriai nyaralást. 


fedezzuk fel bulgariat


1. Napfelkelték

Az élet legjobb dolgait ingyen adják. Nincs ez másképpen a Fekete-tenger bulgáriai üdülőhelyein sem a npfelketével. Nagyon megéri átélni ezt a csodálatos élményt a tengerparton. Nem fogod megbánni, ha legyőzitek a reggeli lustaságot  és egy pohár itallal megcsodáljátok a napfelkeltét az álmosan hullámzó tenger felett.  Szinte belefájdul az ember szeme a nyári reggeleken, mire  a nap előbújik keletről és színesre festi e csodás vidéket.


bulgaria 02 legtobbet


2.  Bolgár konyha

A Bulgária által kínált kulináris csábítások egyedülállóak a világon. És mint sok más dologhoz, a bolgárok is ragaszkodnak évszázadok óta az ősi ízeikhez. A hítres bolgár kertészetekben nagyon jó ízű zöldségek és gyümölcsök teremnek. Ennek köszönhetően a  bolgár konyha rendkívül változatos és ízletes fogásairól közismert. A legfinomabb salátáktól a robusztus húsételekig, az édes péksüteményektől a zamatos halfajtákig sokmindent érdemes kipróbálni. Ehhez padig feltétlenül ajánlott megkóstolni Bulgária évezredes hagyományokkal rendelkező borászatának termékeit. Az már  külön ráadás, hogy mindezt megfizethető árakon kínálják országszerte.


Neszebár belváros2


 3. Látnivalók Bulgáriában

Bulgária a turisták paradicsomának számít, mivel  sok látnivalót kínál a történelem, az építészet és a vallás iránt érdeklődőknek is. Érdemes jól utánanézni  amikor tervezzük az utazásunkat, mert nagyon sok nevezetesség van, ami érdekes lehet számunkra is: Szófiától Sozoholig, Plovdivtól Banszkóig, Neszebartól Arbanassiig. Látogassátok meg a régi templomokat, például a Neszebári Pantokrátor Krisztus-templomot vagy a különleges szépségű Rilai kolostort, fedezzétek fel a középkori erődöket, például a Kaliakra-fokon, vagy hagyjátok, hogy a fából készült szélmalmok varázsa visszavigyen benneteket  a régmúlt időkbe.4. A bolgár emberek

Nem mindenki tudja a bolgárokkal kapcsolatban, hogy nagyon vendégszerető emberek. Szeretnek jókat enni-inni, szívesen táncolnak és alapvetően közvetlenek, könnyen barátkoznak. A bolgárok szívesen fogadnak vendégeket akár a saját otthonukban is. Tényleg mindent megtesznek azért, hogy egy vendégül látott személy jól érezze magát náluk. 


Napospart2 


5. Bulgária üdülőhelyei

Bulgária tengerparti üdülőhelyei több mint egy évszázados múltra tekinthetnek vissza. Korábban kevesen látogatták, majd  partvonalát  az 1960-as évek során építetették ki  a tömegturizmusra fókuszálva. A kommunista időkben a belföldiek mellett elsősorban az egykori keleti blokkból érkeztek pihenni és  strandolni a  turisták. Akkoriban a mennyiség volt a fő szempont, kevés volt a jó szálláshely.  Az elmúlt 30 évben viszont gombamód szaporodtak, az egyre szebb dizájnú szálláshelyek és üdülőfalvak. Ezekhez pedig komoly szórakoztató programokat és helszíneket  is létesítettek, amik a világ bármely országában megállnák a helyűket. Az árszínvonal nemzetközi összehasonlításban is nagyon kedvezőnek mondható, ráadásul nyáron a repülőjáratok mellett többféle közlekedési eszközzel is eljuthatunk a Fekete-tengeri üdülőhelyekre.


Térképes online szálláskereső olcsótól a luxusig a bolgár tengerparton: 

Booking.com  


 

 

Hirdetés