Hirdetés
Hirdetés

Sylt  Németország  gyönyörű és lenyűgöző szigete az Északi-tengeren. A sziget híres homokos strandjairól, lenyűgöző panorámájáról, ételeiről és italairól, valamint a sokféle szabadidős lehetőségeiről.

Sylt Schleswig-Holstein német tartomány északi-tengeri partjai közelében található és rengeteg lehetőséget kínál a kikapcsolódásra vagy a wellnessre vágyó nyaralók számára. Ha valaki Syltre gondol, képzeljen maga elé egy kb. 40 kilométer hosszúságú homokos strandot nyugaton.  A hatalmas Watt-tengert keleten és nyüzsgő gyógyfürdőket, mint például Westerland és Wenningstedt, ahol változatosa wellness kezeléseket lehet igénybe venni. 

Sylt az „Északi-tenger királynője” a Schleswig-Holstein Watt-tenger Nemzeti Park területén található és kb. 99 négyzetkilométeren terül el, ezzel Németország negyedik legnagyobb szigete. A szárazfölddel összekötő  Hindenburg-gát hídjáról autóval vagy vonattal közvetlenül is elérhető Németország szárazföldje. A tengerészek  és a golfozók éppoly szívesen látogatják Syltet, mint a természet szerelmesei és a fotósok, akik biztosan örülnek annak, hogy a sziget teljes területének fele védett természeti területként van nyilvántartva. Az aktív turizmust keresők és és az éjszakai baglyok is imádni fogják mindazt, amit Sylt kínál.

Sylt az Észak-Fríz szigetek közül a legnagyobb. Népszerű úti cél az ínyencek és a vízi sportok kedvelői körében is.


sylt világítótorony


Sylt szigete hosszúra nyúló történelemmel rendelkezik, amely visszanyúlik egészen az őskorig. Sylt nevét először írásos formában a 12. században említik, és az évszázadok során sokat változott a jellege. A szigetet a 20. században kezdett elnéptelenedni, de a 21. században újra feléledt mint egy népszerű turisztikai célpont.


sylt strandszékek


Sylt sziget  számos tevékenységet kínál a látogatóknak, különösen a nyári időszakban. Az északi parton hosszú, homokos strandok találhatók, amelyek vonzóak a napozni és a fürdőzni vágyóknak. A strandokat gyakran szélárnyékos területekkel, strandbárokkal és éttermekkel körülvették, így a látogatóknak nem kell messze menniük az étkezéshez és az italhoz. Az étel és az ital is fontos szerepet játszik a szigeten. A helyi ételek közé tartoznak a friss tenger gyümölcsei, a húsok és a zöldségek.  A helyi borok és sörfajták is kiváló minőségűek, és egy kis borkóstoló túra mindenképpen ajánlott. Németországban Sylten fordulnak elő a legsűrűbben a Michelin-csillagok.  A legrangosabb német konyhaművészeti fesztivált, a Gourmet Festival is Sylten kerül megrendezésre. Az északi-tengeri Sylt gasztronómiai jelentőségét jól mutatja, hogy az alig 100 négyzetkilométeres szigeten  10 Michelin-csillagos étterem is található.


sylt gasztronómiaA Sylt sziget belsejében számos kilátó található, amelyek gyönyörű kilátást nyújtanak a tengerre és a szigetre. A legtöbb kilátó könnyen megközelíthető gyalog vagy kerékpárral, így azok ideálisak a természet szerelmeseinek.

Íme a legnépszerűbb nevezetességek Sylt szigetén:

 1. Kampen - Egy gyönyörű település a sziget legészakibb részén.
 2. Ellenbogen - A sziget legészakibb pontja, ahol találkoznak a Balti- és a Északi-tenger hullámai.
 3. Wenningstedt - A sziget legnagyobb települése, ahol számos étterem és bár található.
 4. Keitum - Egy szép kisváros, amely híres a klasszikus, alacsonyra épült házairól.
 5. Rantum - Egy kis település a sziget déli részén, ahol számos szép tengerparti sétaútvonal található.
 6. Hörnum - A sziget déli csücske, ahol láthatók a legmagasabb homokdűnék.
 7. Sylter Welle - Ez a vízi park tökéletes hely a családok számára, ahol sokféle csúszda és medence található.
 8. Sylt Aquarium - Ez a látványos akvárium számos különböző tengeri élőlényt mutat be.
 9. Listland Dunes - Egy csodálatos homokdűne-terület a sziget északi részén, amelynek látványa egyszerűen lélegzetelállító.
 10. Westerland Beach - Ez a sziget legnépszerűbb strandja, ahol sok lehetőség van a sportolásra és a szórakozásra.
 11. Braderup - Egy kisváros a sziget keleti részén, amely híres a szép kertekről és a csodálatos kilátásról.
 12. Morsum Kliff - Ez a kliff tökéletes hely a túrázásra és a madármegfigyelésre.
 13. Altfriesisches Haus - Ez a múzeum bemutatja a régi fríz életmódot és kultúrát.
 14. Uwe Düne - A sziget legmagasabb dűnéje, amelyről lenyűgöző kilátás nyílik a környékre.
 15. Sylt Golf Club - Ez a golfpálya tökéletes hely a golf szerelmeseinek, és számos kihívást kínál a játékosoknak.

sylt kerékpározás


A sziget látogatásakor érdemes felfedezni a helyi kulturális eseményeket is. Az év nagy részében számos rendezvényt tartanak, beleértve a zenei fesztiválokat, a sporteseményeket és a gasztronómiai rendezvényeket. A látogatók többet is megtudhatnak a sziget történelméről és kulturájáról a helyi múzeumokban és galériákban.


sylt kikötő


SYLT - ONLINE TÉRKÉPES SZÁLLÁSFOGLALÁS:

Sylt szigetén a látogatók számos szálláshely közül választhatnak az  olcsóbb kempingektől egészen a luxus helyekig:

Booking.com


fotók: pixabay


Hirdetés