Hirdetés
Hirdetés

  A Magas-Tátra olyan nagyszerű úti cél egész évben, ami kevésbé látogatott alternatívája lehet  az osztrák Alpoknak vagy más Közép-Európához közeli hegyvidéknek.

A Kárpátok legmagasabb hegyvonulata, a Tátra szinte természetes falat alkot Szlovákia és Lengyelország között. A Magas-Tátra szlovákiai területe három fő részből áll: a Magas-Tátrából, a Bélai-Tátrából és a Nyugati-Tátrából. Ezek közül hagyományosan a Magas-Tátra fogadja  a legtöbb turistát, ami érthető is, mivel egy nem túl nagy területen sok szép látnivalót fedezhetünk fel. Jó dolog továbbá, hogy nem kell nagy távolságokat megtenünk ahhoz, hogy egy kirándulás során gyönyörű hegyi környezetet láthassunk vagy történelmi városokban sétáljunk, esetleg élvezzük valamelyik vízi élménypark örömeit.


aquacity poprád


Túrázás a Magas-Tátrában

Nem véletlen, hogy a Magas-Tátra Közép-Európa egyik legnépszerűbb hegyvonulata, ami egy igazi természeti kincs a lelkes túrázók és a nagyobb gyerekes családok számára.  a környéken több mint 600 km jelzett túraútvonal található. Akár rövid és könnyű, akár hosszabb és nehezebb kihívást keresel, rengeteg közül választhatsz. Vannak könnyebb mindössze 2-3 órás túrák, melyeket könnyű teljesíteni. Ezek hosszúsága általában 1,5 és 10 km közötti Gyönyörű panorámák és kilátópontok is vannak ezeken az ösvényeken. A felkészültebbek sok jó lehetősége van hosszabb, egész napos túrákra. Ezek ugyan próbára teszik képességeket és a kitartást, mégis nagy élmény a teljesítésük. Aki pedig még komolyabb kihívásra vágyik, részt tud venni a  Rysy túrák valamelyikén. Ez a csúcs Szlovákia-Lengyelország határán található, a régió legmagasabb gerince, ahová vezető nélkül is fel lehet mászni. A festői szépségű hegyeken és völgyeken át  vezető turista-ösvények több  menedékházhoz is elvezetnek. A legnépszerűbb célpontok között szerepel a Kő-pataki tó, a Sziléziai menedékház és a Gerlachfalvi csúcs is. 

Olvass többet a Magas-Tátra csodálatos tavairól!


 nordic walking


Történelmi Városok

Már útközben is olyan, a magyar történelemben  jelentős városokat lehet megnézni, mint Kassa, Eperjes, Lőcse, Zólyom vagy Besztercebánya, emellett pedig a Tátrában megszállva olyan közeli városokba is kiruccanhatunk, mint Poprád, Késmárk vagy a Tátrai települések közül Ótátrafüred, Tátralomnic vagy a nevezetes Csorba-tó.

Olvass többet Szlovákia történelmi városairól !


Késmárk

 


Élményfürdő

A Magas-Tátrában nyaralóknak érdemes  ellátogatni a híres AquaCitybe Poprádon, ami egy nagyon különleges adottságú meleg vizű élményfürdő. Bővebb információ : www.aquacity.sk


aqua city poprád

 


Szállások

 Tátralomnicon a környező településeken több száz különböző kategóriába sorolt szálláshely található az egyszerűbb magán szállásoktól egészen a legmodernebb, wellness hotelekig.   Az olcsóbb helyeken nem mindig van internet, és nyelvi nehézségeink is adódhatnak. A vendéglátóhelyek és vásárlási lehetőségek választéka bőséges. Vásárolni és sétálni sokan mennek a közeli Poprádra, melyet kis helyi vasút is összeköt a Magas-Tátra üdülő településeivel.

TIPP:  Érdemes szállást foglalni a magyar tulajdonú tátralomnici Vila Park Panzióban, ahol beszélnek magyarul és az ár-érték arány is nagyon jó.


 Vila Park tavaszi kép

 A Magas-Tátrában szinte mindenhol beszélnek angolul, néha még a magyar szóval is el lehet boldogulni. Az árszínvonal lényegesen a Nyugat-Európában megszokott alatt marad. A vendéglátóhelyeken sem vészesek az árak, 3-5 euróért ízletes helyi ételeket kaphatunk a büfékben, de az elegánsabb éttermekben már 8-10 euróért finom főételeket szolgálnak fel . Szinte biztosra vehető, hogy elégedetten tér haza mindenki, aki a Magas-Tátrát fogja idén választani.Hirdetés