Hirdetés

Hirdetés

 Nottingham egy jó hangulatú város az Egyesült Királyságban az East Midlands régióban, ahová köszönhetően a fapados járatoknak bárki könnyen eljuthat . Összefoglaljuk a legfontosabb információkat, amiket érdemes tudni, mielőtt valaki felkeresi ezt az ősi angol várost. 

   A Robin Hood legendáról elhíresült Nottingham városa hosszú történelemmel rendelkezik, melyet az angolszász időktől kezdve dokumentálnak. A várost gyakran említik úgy az angol történelemben, mint a Wales vagy Skócia meghódítására induló angol csapatok gyülekezőhelye. Nottinghamban gyűlt össze még az a hadsereg is, ami trónhoz juttatta a Tudorokat. Érdekesség, hogy az ipari forradalom idején Notthingham volt a gépek terjedése ellen küzdő  géprombolók (Rage against the Machines) központja is. 

 Napjainkra ez a szép angliai település nagyon kedvelt úti céllá vált, amely számos kulturális és turisztikai látnivalóval is büszkélkedhet. Egyben fontos egyetemi város is, mivel Nottingham két jelentős egyetemmel is rendelkezik. Ezek egyike az Egyesült Királyság egyik legelismertebb intézménye, a Nottinghami Egyetem, ami széles körben ismert a kiváló oktatásáról és kutatási tevékenységéről. Emellett a Nottingham Trent Egyetem is népszerű választás a diákok körében.

robin hood nottingham



 Nottingham híres a sporthagyományairól is. A város otthont ad a Nottingham Forest labdarúgócsapatának, melynek története során több sikeres időszakokat élt meg. Emellett a Trent hajóverseny is kiemelkedő esemény a városban, ahol a Nottingham Trent Egyetem és a Nottinghami Egyetem csapatai mérkőznek meg egymással. Emellett  Nottingham élénk éjszakai élettel is várja az utazókat. Számos bár, klub és étterem található a városban, ahol mindenki kedvére szórakozhat és élvezheti a helyi gasztronómiát.  Nottingham város  gazdasága sokszínű, melyből különösen kiemelkednekk a kreatív iparágak és az üzleti szolgáltatások. A városban több technológiai és kutatási központ található, ami elősegíti az innovációt és a gazdasági fejlődést.

Nottingham legfőbb látnivalói;

Nottingham számos izgalmas látnivalóval rendelkezik. Felsoroltuk ezek közül a legfőbb látnivalókat, amelyeket érdemes felkeresni:

1. Nottinghami Vár:

  Az egyik legismertebb nevezetesség a Nottinghami Vár, mely a város szívében található. Egy természetes, a nyugati és dél oldalán 40 m magas hegyfokra épült, amit ma Castle Rocknak neveznek.  Az erődítményt a normann hódítás idején építették, és gyönyörű kilátást nyújt a környező területekre. aa város központjában található várkomoly történelmi múltra tekinthet vissza. Mindenképpen javasoljuk, felfedezni a vármúzeumot, mely bemutatja a vár történetét.

2. Nottinghami Múzeum és Művészeti Galéria:

Ez az ingyenesen látogatható múzeum és művészeti galéria gazdag gyűjteménnyel rendelkezik, beleértve a régészeti leleteket, a helyi történelmi tárgyakat és a művészeti műveket. Itt található az Anglo-Szász Kincstár is, mely a leghíresebb angolszász arany kincseket mutatja be.

3. Ye Olde Trip to Jerusalem: 

 Anglia legöregebbként jegyzett kocsmája, mely az 1189-es évre nyúlik vissza. A kocsmát a Nottinghami Vár közelében találod, és híres a történelmi hangulatáról és a barátságos környezetéről.

5. Galleries of Justice Museum:

  Ez a múzeum egy korábbi bíróságon található, és bemutatja a bűnözés és a büntetés történetét. Interaktív kiállításokat és vezetett túrákat kínál a látogatóknak.


 nottingham wollaton palota


6. Wollaton Hall és park:

  Ez a csodálatos, történelmi palota és park gyönyörű környezetben található. A Wollaton Hall maga is látnivaló, és azon túlmenően itt található a Nottinghami Természettudományi Múzeum és az Előadóművészeti Központ is.

7. Nottinghami Királyi Koncertterem:

  Ez a modern koncertterem sokféle zenei előadást kínál, beleértve a klasszikus zenét, a kortárs zenei eseményeket és koncerteket is.

8. Old Market Square:

  Ez a város központjában található tér az Egyesült Királyság legnagyobb közterei közé tartozik. Gyakran rendeznek itt különféle eseményeket, vásárokat és ünnepségeket.

Ez csak néhány példa Nottingham látnivalóira, ezenkívül a város még számos más érdekes helyet kínál a felfedezésre.

 

Kirándulási lehetőségek Nottingham környéken:

Nottingham környékén számos gyönyörű hely található, ahová kirándulni lehet. Itt vannak néhány ajánlás a környékbeli célpontokhoz:

Sherwoodi-erdő: Nottingham közvetlen közelében található ez a híres erdő, melyet a Robin Hood legendájából ismerünk. A terület csodálatos séta- és kerékpározási lehetőségeket kínál, és ideális hely a természet szerelmeseinek. Érdemes megkeresni a képen  látható matuzsálem korú fát, mely alatt a legenda szerint Robin Hood is megpihent.


sherwood robin hood fája


Peak District Nemzeti Park: Ez az Egyesült Királyság első nemzeti parkja, amely könnyen elérhető Nottinghamtól. A park gyönyörű tájakat, hegyeket, sziklákat és vízeséseket kínál, valamint remek túrázási, hegymászási és piknikezési lehetőségeket.

Chatsworth House: Ez az ikonikus angol vidéki birtok és kastély kb. 1,5 órányira található Nottinghamtól. A Chatsworth House gyönyörű kertekkel, művészeti gyűjteménnyel és impozáns építészeti stílussal büszkélkedik. Itt számos esemény és kiállítás is megrendezésre kerül.

Lincoln: Ez a közeli kisváros kb. egy órányi autóútra helyezkedik el Nottinghamtól, híressége a gyönyörű, középkori Lincoln Katedrális és a normann erődítménye.  A városban ezenkívül történelmi látnivalók, szűk utcák és érdekes múzeumok találhatók.


lincoln cathedral


Belvoir Kastély: Ez a mesés kastély és birtok kb. egy órányi autóútra található Nottinghamtól délre. A Belvoir Kastély lenyűgöző építészeti stílussal rendelkezik, és festői környezetben helyezkedik el. A látogatók bejárhatják a kastélyt, élvezhetik a gyönyörű kerteket és kilátást.

Creswell Crags: Ez a közelben található különleges helyszín egy karsztos barlangrendszert és védett természeti területet kínál. A Creswell Crags gazdag őskori történelemmel büszkélkedik, és lehetőséget nyújt az őskori barlangművészet, az állatok fosszíliáinak és a sziklarajzok tanulmányozására.

  Ez csak néhány ajánlott hely Nottingham környékén, és a térség még számos más lehetőséget nyújt a természetjárásra, kulturális felfedezésre és történelmi emlékek megismerésére.


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook csoportunk
Utazási élmények első kézből!
Utazási Élmények Facebook csoport
Tovább
TravelBay.hu
UTAZÁST TERVEZEL?
TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook csoportunk
Utazási élmények első kézből!
Utazási Élmények Facebook csoport
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.