Hirdetés
Hirdetés

Portugália egy  Európa  dél-nyugati részén található kis ország, ahová  repülővel lényegesen gyorsabb és olcsóbb eljutni, mint autóval vagy vonattal.  Több légitársaság közül lehet választani, a járatsűrűség általában jó, ami rugalmasabb tervezést tesz lehetővé. 

  A repülővel kevesebb, mint 4 óra alatt elérhető Portugália ideális úti cél lehet mindazok számára, akik szeretnék felfedezni az európai kultúra és történelem e távoli és különleges gyöngyszemét. A festői tájak, a gazdag történelmi örökség és a barátságos helyiek mind hozzájárulnak az élményhez. Lisszabon vibráló városként tárul elénk, Porto izgalmas borpincékkel és lenyűgöző építészettel várja az utazókat, míg a gyönyörű tengerparti helyszínek, mint Faro vagy Madeira, nyújtanak pihenést és felüdülést. Portugália híres konyhája is vonzó lehetőségeket kínál az ínyenceknek, beleértve a friss tenger gyümölcseit és a híres portói bort. Mindemellett a barátságos portugál emberek és a kellemes éghajlat mindig emlékezetessé teszik a látogatást. Íme néhány kiemelkedő helyszín, amelyeket érdemes felkeresni Portugáliában:

Lisszabon

   Portugália fővárosa, amely lenyűgöző látnivalókkal, történelmi negyedekkel és élénk atmoszférával büszkélkedhet. A Belém-torony, a Jeromos kolostor, a Rossio tér és a Castelo de São Jorge csak néhány a sok látnivaló közül, amelyeket Lisszabonban érdemes felfedezni.   >> olvass  többet Lisszabon látnivalóiról és adunk néhány jó tippet is hozzá !


lisszabon header


Porto

Ez a város híres a portói borból, a gyönyörű Douro-folyó partján elterülő Ribeira negyedről és a Sé-katedrálról. Porto egyedülálló hangulattal és szép építészeti látnivalókkal rendelkezik, mint például a Dom Luís híd és a São Bento pályaudvar.

>> top 10 hely Portoban amit kár lenne kihagyni


Porto1 


Faro

  Az Algarve régió fővárosa, amely híres a napfényes strandjairól és a régi városközpontjáról. A Faro-katedrális és a Ria Formosa természetvédelmi terület is népszerű látványosságok, amiket kár lenne kihagyni az útitervünkből.


 faro 5274037 960 720 


Sintra

Ez a varázslatos város a lankás hegyek között található, és tele van mesés palotákkal és kastélyokkal. Az ikonikus Pena-palota, a Sintra kastély és a Monserrate-palota mind-mind elbűvölő építészeti remekek.


Sintra

Madeira - A virágsziget

A portugál Madeira-szigetcsoport 980 kilométerre van Lisszabontól, 16 tagja közül csupán 2 lakott. Hasonlóan a Kanári-szigetekhez, vulkanikus eredetű, és így lélegzetelállítóan gyönyörű tájakkal rendelkezik.

>> Édenkert az óceánban  úti beszámoló első kézből

Madeira7a

 


 Az Azori-szigetek 

   Portugáliától kb. 1500 kilométerre található ez a 9 szigetből álló szigetcsoport. Azoknak érdemes odautazni, akik kerülik a tömeget, stresszmentes pihenést keresnek. A szigetcsoport valódi természeti paradicsom az aktív utazók között. Tapasztalja meg a különböző szigetek földrajzi és biológiai sokszínűségét, túrázzon a távoli utakon, élvezze a kilátást az Atlanti-óceán felett! A part mentén akár bálnákat és delfineket is megfigyelhetnek az érdeklődő utazók.

>> Érdekességek és hasznos tudnivalól az Azori-szigetekről


azori szigetek 02


  Ez csak néhány példa a sok nagyszerű helyszín közül Portugáliában. Az ország nagyon gazdag kulturális és történelmi örökséggel rendelkezik, így szinte minden város egyedi élményeket és emlékezetes látnivalókat nyújt az utazóknak.

Keresd meg a legjob portugál szállásakciókat !

Booking.com


 

 

 

Hirdetés