Hirdetés
Hirdetés

 Toszkána nemcsak Olszország, hanem talán egész Európa leglátvágmyosabb régiója, ahol olyan sok a látnivaló, hogy hetek alatt sem lehetne mindent megnézni. Mindenkinek mások a szempontjai, ha toszkánai utazást tervez, így készítettünk egy ajánlót a legérdekesebb helyekről.

  Aki az olaszországi Toszkánába utazik, nehéz feladat előtt áll. Az egyik legfontosabb kérdés, hogy hol szálljon meg, ha egy jó utitervet akar összeállítani.Sok függ például a közlekedési eszköztől, az utazók számától és érdeklődési körétől, és természetesen a költségkerettől is amit az út során el lehet költeni a különféle kiadásokra. Írásunkban bemutatunk tíz különböző helyszínt Toszkánában, ahol érdemes megszállni. Íme a turisták körében  legnépszerűbb városok listája, ahol érdemes lesz szállást keresni. A cikk végén található térképes szálláskereső, sokat tud segíteni a megfelelő szálláshely kiválasztásában.

 • Firenze: Toszkána régió fővárosa és kulturális központja. Se szeri, se száma a rengeteg nevezetességnek és Firenze atmoszférája is fantasztikus.  Számos szállási lehetőség közül választhat, köztük luxus szállodák, butikhotelok és apartmanok.

 • Siena: Gyönyörű középkori város, ismert a Piazza del Campo-tól és a lenyűgöző Sienai dómig, szinte mindent gyalog lehet megközelíteni, mindenépülete középkori hangulatot áraszt. Itt is találhatók hangulatos szállodák és vendégházak.

 • San Gimignano: Egy másik lenyűgöző középkori város, amely híres a középkori lakótornyairól. Ez a kisváros csodálatos kilátást nyújt a környező toszkán vidékekre. Élvezheti a szállását egy szép toszkán villa vagy szálloda egyikében.

 • Pisa: Ismert a híres Ferde Toronyáról és a lenyűgöző Piazza dei Miracoli-ról. Pisa számos kényelmes és elegáns szálláshellyel rendelkezik.
   
 • Lucca: Egy hangulatos város, amely híres a középkori városfalairól és a belső kerékpárútjairól. Lucca sok bájos szállodával és bed and breakfast-el rendelkezik.
   
 • Chianti vidéke: A Chianti régió híres a toszkán borairól és lenyűgöző tájairól. Itt találhatók bortermelő birtokok és agriturismo típusú szállások, amelyek remek lehetőséget kínálnak a borok felfedezésére és a vidék élvezetére.                                                              
 • Cortona: Egy bájos dombvidéki város, amely lenyűgöző panorámás kilátást nyújt. Cortona elegáns szállodákkal és hangulatos vendégházakkal büszkélkedik.
   
 • Montepulciano: Egy másik gyönyörű dombvidéki város, amely híres a vörösborairól és a középkori városképéről. Montepulciano számos szállási lehetőséget kínál, köztük szállodák és agroturizmusok.
 • Volterra: Egy festői város a toszkán dombok között, amely híres az etruszk romokról és a középkori hangulatról. Volterra különböző szálláshelyeket kínál, beleértve a történelmi szállodákat és a panziókat.
   
 • Maremma régió: A toszkán partvidék déli részén található terület, amely gazdag természeti szépségekben és tengerparti célpontokban. Itt találhatók festői kisvárosok, mint például Castiglione della Pescaia és Porto Santo Stefano, amelyek tökéletes helyszínt kínálnak a tengerparti pihenéshez. A régióban megtalálhatóak luxus üdülőhelyek, kis olasz stílusú falvak és agriturismo típusú szállások, amelyek lehetővé teszik, hogy élvezze a vidéki bájt és a tengerparti tevékenységeket.

  Ez csak néhány helyszínjavaslat Toszkánában, ahol érdemes megszállni. Minden helynek megvan a saját varázsa és különleges vonzereje. Az ideális szálláshely kiválasztásakor érdemes figyelembe venni az egyéni preferenciákat, az úti célt és az elérhető költségvetést. Foglaláskor az ár mellett érdemes odafigyelni a lemondási feltételekre, a szállás ingyenes és fizetős szolgáltatásaira és javasoljuk végignézni a fényképeket is.

TÉRKÉPES SZÁLLÁSKERESŐ TOSZKÁNÁBAN:

Booking.com

Kellemes böngészést !


Hirdetés